Barracuda nabízí bezpečné zálohování dat pro uživatele Microsoft SharePoint

V nabídce produktů společnosti Barracuda Networks hraje významnou roli strategické partnerství se společností Microsoft, díky kterému mají zákazníci k dispozici bezpečnostní řešení šitá na míru pro aplikační platformy Microsoft Exchange a Microsoft Office 365. (TZ)

Kromě ochrany elektronické pošty se jedná zejména o pokročilé možnosti pro bezpečné zálohování dat. Důležitost těchto řešení pro firmy a organizace stále roste, protože kromě tradičních rizik ztráty dat v důsledku technických závad nebo živelných pohrom, přibyla nová bezpečnostní hrozba v podobě tzv. ransomware. Jedná se o specifický typ malware, jehož obvyklým cílem je znepřístupnit důležitá data pomocí jejich zašifrování, načež je heslo potřebné pro jejich opětovné rozšifrování poskytnuto až po zaplacení požadované sumy.

Hlavním  zástupcem těchto bezpečnostních řešení jsou služby Barracuda Cloud Archiving Service a  Barracuda Cloud-to-Cloud Backup. Počátkem tohoto roku společnost Barracuda Networks nabídla rovněž komplexní řešení Barracuda Essentials for Office 365, které uživatelům poskytuje další možnosti, jak zabezpečit svá data a elektronickou poštu v prostředí Microsoft Office 365. Jedná se o snadno implementovatelnou sadu cloudových služeb zahrnující Barracuda Cloud Archiving Service spolu s Barracuda Email Security Service a Barracuda Cloud Backup.

Na podzim tohoto roku se nabídka pro uživatele aplikačního prostředí Office 365 rozšířila o novou funkcionalitu v rámci Barracuda Cloud-to-Cloud Backup, díky které je možné zálohovat data v rámci Microsoft SharePoint Online. Jedná se o snadno použitelné granulární řešení, s jehož pomocí mohou uživatelé SharePoint Online jednoduše obnovovat jednotlivé soubory dle potřeby.

Kvalitu produktů Barracuda Networks dokládá skutečnost, že firma jako první získala certifikaci Microsoft Azure Certified Security Solution Provider a jakožto nezávislý softwarový dodavatel má rovněž status Microsoft Partner – Gold Application Development. Na jaře tohoto roku pak Barracuda zvítězila v hodnocení „2016 Microsoft Azure Certified ISV Solution Partner of the Year“ a stala se tak nejlepším nezávislým softwarovým dodavatelem pro Microsoft Azure.

Další informace o řešeních Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.