Táborský řeší v audioknize případ Alana Turinga

Miroslav Táborský načetl novou psychologickou detektivku Davida Lagercrantze, která je založena na podloženém vyprávění o životě a díle počítačového vizionáře se strhující sondou do života mladého introverta. Kolem Alana Turinga, zakladatele moderní informatiky a matematiky, se celá audiokniha točí. Audio zpracování titulu Přiznání Alana Turinga vychází na konci listopadu. (TZ)

Policista Leonard Corell svou práci nesnáší, protože v zapadákově jménem Wilmslow na severozápadě Anglie se nic zajímavého neděje. Přecitlivělý mladík se obtížně protlouká šedí dnů a jen neochotně si připouští fakt, že úmornou službou v uniformě zahazuje veškerý talent. Pak ale přichází případ nepochopitelné, logice se vzpírající sebevraždy – a Corellův život se rázem obrátí vzhůru nohama. Píše se červen roku 1954 a oním tragicky zesnulým není nikdo jiný než velmistr logiky Alan Turing. Jméno muže, jenž průkopnickými objevy v oblasti výpočetní techniky napomohl vítězství Spojenců ve druhé světové válce, ani deset let po konci války téměř nikdo nezná. Corell přesto z náhodných indicií i z rozhovorů s matematikovými blízkými, příbuznými a kolegy postupně skládá portrét jedinečné a komplikované osobnosti, která je sice obdařena výjimečnými schopnostmi, nicméně žije v příliš odlišném, a tedy trýznivém vlastním světě. A detektiv přitom mimoděk zjišťuje i ledacos překvapivého o sobě samém.

„Bylo to velmi zajímavé čtení. Je až neuvěřitelné, jak dlouho po válce vycházejí na světlo některé souvislosti a že to byla doba a osoba právě Alana Turinga, kdy se rodila naše doba “počítačová”. Navíc úhel pohledu na celý ten příběh je velmi zvláštní a zajímavý.“ prohlásil ke vzniku audioknihy její interpret Miroslav Táborský.

Přiznání Alana Turinga

Autor: David Lagercrantz

Interpret: Miroslav Táborský   

Délka audioknihy: 13h 39m

Režie: Jakub Tabery

Mistr zvuku: Jan Kacian

Kategorie: Zahraniční literatura; Dobrodružné romány; Dějiny a historie

Cena: 299,- Kč

Typ: Audiokniha kompletní

Copyright © David Lagercrantz, 2009

Translation © Zdena Pošvicová, 2016

Odkaz na audioknihu:  http://audioteka.com/cz/audiobook/priznani-alana-turinga

Ukázka z audioknihy:  http://bit.ly/ukazka_priznani_alana_turinga

Další materiály k audioknize: http://bit.ly/materialy_audioteka

 

www.audioteka.cz

www.facebook.com/audioteka.cz

www.twitter.com/audioteka_cz

https://plus.google.com/+AudiotekaCZ

www.youtube.com/audiotekacz

https://www.instagram.com/audioteka_czsk/