Terminál V1 – jedno z nejdostupnějších řešení EET i pro stánkaře

Problematika elektronické evidence tržeb nabyla se spuštěním ostrého provozu nového rozměru. Obrovská skupina obchodníků stále hledá vhodné řešení. Společnost Satomar přináší jeden z nejdostupnějších a nejuniverzálnějších malých komplexních systémů, který poskytuje plnou celodenní funkčnost mimo dosah elektřiny pro menší a stánkové prodejce. (TZ)

Brno, 5. prosince 2016 – Společnost Satomar, distributor pečlivě vybraných produktů z oblasti komunikačních a informačních technologií, představuje terminál V1 – malý komplexní systém řešení EET pro malé prodejce. Jedná se o přenosný terminál, který je vybaven displejem, baterií pro celodenní použití, modemem a vestavěnou tiskárnou. Terminál je svým bytelným provedením připraven čelit i méně šetrnému zacházení, což ocení mnozí prodejci.

Vše v jedné krabičce

EET Terminál V1 je snadno přenosný, takže ho můžete během prodeje uložit do kapsy pláště a mít ho neustále při sobě. Není vázán na potřebu připojení k elektrické zásuvce, jeho vestavěná baterie umožňuje plnou funkčnost až po dobu 20 hodin. Je založen na operačním systému Android, který ve spojení s aplikací pokladního systému zajištuje veškeré nezbytné náležitosti elektronické evidence tržeb.  Jeho ovládání zprostředkovává jasný dotykový displej s úhlopříčkou 5,5“, což odpovídá velikosti velkého chytrého telefonu. Displej má matný povrch, vysoký jas a je vybaven antireflexní úpravou, aby byl snadno viditelný za každých podmínek.

Pokud budete v dosahu bezdrátových sítí, můžete využít pro datovou komunikaci integrovaný modul Wi-Fi a pracovat tak bez dalších poplatků. V případě, že tuto možnost mít nebudete, komunikaci s příslušným serverem zajišťuje vestavěný modem, do kterého stačí vložit platnou datovou SIM kartu s vhodným tarifem. Posílaná data nejsou nijak objemná, takže i dodávaný základní datový balíček postačí pro pokrytí veškerých EET potřeb.

Snadné použití usnadňuje vestavěná termotiskárna účtenek, do které stačí vložit roličku termopapíru o šířce 58 mm. Rozšířené možnosti a jednoduché využití nabízí navíc integrovaná kamera, pomocí které můžete účtovat položky nejjednodušeji, jak to jde – sejmutím QR nebo EAN kódu zboží. Spojení s dalšími případnými dalšími periferiemi zajišťuje rozhraní Bluetooth.

Vhodná aplikace pokladního systému

Zpracování všech dat zajišťuje aplikace pokladního systému. Součástí terminálu je obchod s aplikacemi, v němž jsou zastoupeny všechny kompatibilní pokladní systémy. Je tak jen na zákazníkovi, kterou variantu zvolí. Aktuálně patří mezi podporované aplikace účetní systémy od společností ABX, Adam&Adam, Awis, BlueX, Cink, Galosoft či Smable. Intenzivně se přitom pracuje na podpoře aplikace i od firmem Cígler software či Stormware. Záběr kompatibilních aplikací se bude do budoucna dále rozšiřovat.

Terminál V1 je na našem trhu k dispozici prostřednictvím výhradního distributora, společnosti Satomar a k dostání je ve specializovaném e-shopu shop.satomar.cz za koncovou cenu 6 999 Kč včetně DPH (5 784,30 Kč bez DPH) a také u partnerů, mezi něž patří i CZC.cz. Pokud živnostník využije slevu na dani, vyjde ho terminál na méně než 800 Kč. Jedná se tak o nejlevnější dostupný mobilní EET terminál na našem trhu, který není navíc vázán na jednu aplikaci.

O společnosti Satomar

Společnost Satomar se již šestým rokem zabývá dovozem, prodejem a distribucí mobilních telefonů, tabletů a dalších elektronických zařízení či příslušenství. Za dobu svého působení uvedla na trh úspěšně LCD tablety Ainol či Pipo, elektronické zápisníky Boogieboard, mobilní telefony Cube 1, Cubot nebo Oukitel, dětské hodinky s GPS Abardeen, počítačové příslušenství pod vlastní značkou Beik či minipočítače Remix. Kromě toho se společnost soustředí i na OEM výrobu pro své partnery.