Jak bude vypadat televize v éře nového vysílání DVB-T2? Odpoví konference Innovation Day

Praha, 8. prosince 2016 – Jak se televizní diváci vypořádají s přechodem na nový standard vysílání DVB-T2, který Českou republiku čeká počátkem roku 2021? Na co se budou muset připravit operátoři sítí a provozovatelé televizního vysílání? Jaký je stav realizace schválené vládní Strategie přechodu na DVB-T2? Na to odpoví konference Innovation Day, jež se uskuteční v úterý 24. ledna 2017 v Clarion Congress Hotel Prague v pražských Vysočanech. Akce se koná pod záštitou ministerstva průmyslu a obchodu a za osobní účasti ministra Jana Mládka, který vystoupí s úvodním projevem. Hlavním partnerem konference jsou České Radiokomunikace (CRA). (TZ)

Neexistuje jiná událost, kde by byla příležitost dozvědět se o chystaném přechodu na DVB-T2 tolik informací na jednom místě. Na Innovation Day se představí bezmála desítka prezentujících z institucí a společností jako jsou Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR (MPO), Český telekomunikační úřad (ČTÚ), Česká televize, CRA nebo HP Tronic a přiblíží své aktuální plány v rámci připravovaného přechodu na DVB-T2. Vystoupí například předseda Rady ČTÚ Jaromír Novák, technický ředitel Ivo Ferkl z České televize nebo Martin Gebauer, generální ředitel CRA. Zahraniční zkušenost přiveze Norbert Grill, technický ředitel rakouské ORS.

Cílem Innovation Day je rozptýlit obavy veřejnosti před výměnou televizních přijímačů a vyvolat veřejnou diskusi o optimalizaci přechodu na DVB-T2 a přidané hodnotě této nové generace televizního vysílání.

Konference se uskuteční 24. ledna 2017 od 9:00 hodin v Clarion Congress Hotel Prague, více informací naleznete a registrovat se můžete na webu www.innovationday.cz.

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.