Praha bude příští rok hostit kongres kongresů

8. prosince 2016, Praha – Metropole přivítá v polovině listopadu 2017 organizátory akcí z celého světa. Ti se sjedou do Prahy na další, v pořadí již 56., ročník kongresu Mezinárodní kongresové asociace ICCA (the International Congress and Convention Association). Prague Convention Bureau spolu se zástupci Local Host Committee (LHC) oficiálně převzalo organizaci tohoto setkání 16. listopadu v malajsijském Kuchingu. (TZ)

9. ročník ICCA kongresu probíhal za účasti české reprezentace na Borneu v malajsijském městě Kuching od 13. do 16. listopadu. Zástupci Prague Convention Bureau a LHC seznámili během kongresu účastníky s Prahou jako příští pořadatelskou destinací a v jeho závěru oficiálně převzali organizaci dalšího ročníku kongresu, který proběhne v Praze od 12. do 15. listopadu 2017.

Mezinárodní asociace ICCA celosvětově sdružuje profesionály v oboru organizace asociačních kongresů a konferencí a je platformou pro sdílení nejnovějších poznatků, trendů a zkušeností nejen pro členy ICCA, ale i pro mezinárodní vědecké asociace. ICCA reprezentuje více než tisícovku členských subjektů z odvětví organizace kongresů, dopravy a ubytování z více než 90 zemí světa. Každoroční ICCA kongres spojuje jednotlivé členské subjekty a zástupce vybraných asociací, a umožňuje tak networking, další vzdělávání a sdílení informací týkajících se kongresového průmyslu.

„Dle našich odhadů by mohla Praha v příštím roce přivítat až kolem 1 200 odborníků z oboru kongresového průmyslu, což by byla za dobu pořádání ICCA kongresů rekordní účast. Hlavní přínos této akce z pohledu destinace tkví zejména ve zvýšení povědomí o kongresových možnostech Prahy a České republiky, a to nejen u samotných delegátů, ale i celé odborné veřejnosti v rámci komunikace spojené s nadcházejícím ročníkem ICCA kongresu,“ řekl Roman Muška, ředitel Prague Convention Bureau.

„Česká reprezentace v Kuchingu vyzdvihla nejen bohatou historii Prahy, ale představila také technologický potenciál metropole prostřednictvím edukačních seminářů experta na digitální technologie Filipa Dřímalky. Praha tak plně využila možnost ukázat účastníkům, na co se mohou příští rok těšit a proč jsme z přihlášených destinací vybrali právě ji,“ dodal Martin Sirk, CEO ICCA.

Prague Convention Bureau spolu s převzetím organizace kongresu spustilo celoroční marketingovou kampaň a soutěž na sociálních sítích s názvem Bridge to Prague, jejímž cílem je poukázat na Prahu jako důležitou historickou, kulturní i obchodní křižovatku. Současně také navazuje na výročí 660 let od položení základního kamene Karlova mostu, které uplyne příští rok.

O Prague Convention Bureau

Prague Convention Bureau (PCB) je neziskovou společností, která byla založena v roce 2008. Organizace působí jako oficiální reprezentant Prahy v oblasti kongresové turistiky s cílem propagovat hlavní město jako jednu z předních evropských kongresových destinací. Spolu s českými orgány cestovního ruchu, dalšími partnery a členskými subjekty nabízí účinnou pomoc při pořádání konferencí, setkání, seminářů, výstav nebo motivačních akcí v Praze.

O Mezinárodní kongresové asociaci ICCA

ICCA -the International Congress and Convention Association- je globální společenství a znalostní základna mezinárodního asociačního kongresového průmyslu. ICCA reprezentuje klíčové odborníky v segmentu organizování akcí, dopravy a ubytování a zahrnuje více než tisíc členských subjektů ve více než 90 zemích světa. ICCA se specializuje na sektor mezinárodních asociačních meetingů, poskytuje data o tomto odvětví, komunikační kanály a také příležitosti pro rozvoj obchodních aktivit. Pro více informací: www.iccaworld.org.