TP-Link představuje dvoupásmový Wi-Fi přístupový bod o rychlosti 1900 Mbit/s

Česká republika, Praha – 13. 12. 2016 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů pro domácnosti a malé firmy, uvádí na český trh Wi-Fi přístupový bod AP500, který dokáže ve dvou pásmech přenášet data celkovou rychlostí až 1900 Mbit/s. Přístupový bod, založený na nejnovějším standardu 802.11ac, nabízí kvalitní pokrytí díky třem odnímatelným anténám. Vysoký výkon pro připojení zajišťuje dvoujádrový procesor s taktem 1 Ghz. Gigabitový Ethernetový port nabízí rychlé připojení i zařízením, která nejsou vybavená bezdrátovým modulem. (TZ)

Jednoduchý způsob, jak zrychlit pomalou síť

Přístupový bod AP500 umožňuje bezdrátové připojení podle nejnovějšího standardu Wi-Fi 802.11ac v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz kombinovanou rychlostí až 1900 Mbit/s (1300 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 600 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz). Zatímco běžné úlohy jako e-mail nebo procházení internetu probíhají v pásmu 2,4 GHz, pásmo 5 GHz slouží pro náročnější činnosti, jako je hraní online her nebo streamování multimédií ve vysokém rozlišení. Přístupový bod je vybavený třemi odpojitelnými anténami, které lze optimálně rozmístit pro dosažení maximálního pokrytí. Technologie tvarování signálu (tzv. beamforming) navíc soustředí signál směrem k jednotlivým připojeným zařízením. Srdcem zařízení je dvoujádrový procesor Broadcom s taktem 1 GHz, který zajišťuje dostatečný výkon pro připojení většího počtu koncových bodů a zpracování různých úloh současně díky dělení zátěže mezi obě jádra.

Mnoho způsobů využití

Přístupový bod AP500 lze připojit v různých bezdrátových režimech. Vedle základní funkce přístupového bodu připojeného prostřednictvím LAN k routeru pro vytvoření Wi-Fi sítě může fungovat i jako opakovač signálu pro zvětšení dosahu sítě, případně prostřednictvím standardního Ethernetového konektoru RJ45 poslouží jako Wi-Fi adaptér pro gigabitové připojení zařízení, která nemají vlastní bezdrátový modul. Umožňuje také vytvořit více různých samostatných sítí v režimu Multi-SSD, např. pro různé typy uživatelů či zařízení nebo pro zřízení přístupu pro hosty bezpečně izolovaného od zbytku sítě.

Klíčové vlastnosti:

  • Nejnovější standard Wi-Fi IEEE 802.11ac pro vysokorychlostní přenosy dat ve dvou pásmech
  • Současný provoz v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz s celkovou rychlostí až 1,9 Gbit/s
  • 3 odpojitelné antény umožňují vykrýt mrtvá místa
  • Technologie tvarování signálu zvyšuje kvality připojení a snižuje spotřebu energie
  • Gigabitový Ethernetový port umožňuje bezdrátově připojit zařízení bez Wi-Fi modulu
  • Výkonný dvoujádrový procesor zvládá vysokou zátěž
  • Ovládání pomocí intuitivního webového rozhraní z libovolného počítače

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa. Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení s tržním podílem ve výši 45,9 % (Q1 – 2016) vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 3G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese
www.tp-link.com/cz.

Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103.

V případě zájmu o doplňující informace, materiály, zápůjčky produktů značky TP-Link na testování se na nás neváhejte obrátit.