Aleš Procházka řeší v audioknize Případ pohřešovaného

Autor Dror Mišani patří mezi nejoceňovanější izraelské autory, a tak není divu, že se jeho Případ pohřešovaného dočkal i své audio podoby. (TZ)

Aleš Procházka vdechl neobvyklému detektivnímu příběhu duši. Spolu s mravenčí prací policistů s řadou omylů, zvratů a překvapení se jedná o zajímavý příběh, který se neřadí mezi klasické detektivní příběhy. V audioknize nenajdeme žádné brutální scény či drastické popisy, ale postup vyšetřování, který je založen především na rozklíčování psychologie hlavních postav.

V izraelském Cholunu, v poklidném prostředí se nedějí žádné velké zločiny.  A tak i další případ pohřešovaného, šestnáctiletého Ofera Šarabiho, vypadá z počátku jednoduše. Za pár dní se zase vrátí domů a všechno bude jako dříve. Slušný kluk, žádné problémy, nikdo nic neví. Domů se chlapec nevrátil, a tak nezbývá nic jiného než vyhlásit po mladíkovi pátrání. A i přes veškerou snahu vyšetřovatelů se v případu nedaří nijak postoupit kupředu. Pomoc s hledáním nabízí učitel ztraceného chlapce. Je to cesta k vyřešení případu?

„Pevně věřím, že audiokniha zaujme své posluchače, protože má své velké kvality a posluchač bude stejně tak napjatý při poslechu, jako já při četbě a nebude se moci dočkat další kapitoly. Rozhlasové inscenace jsem točil již od DAMU, a to díky panu režisérovi Horčičkovi. Začal jsem točit povídky, pohádky a později i četby na pokračování a s nástupem audioknih jsem vplul do těchto vod snadno a natočil jsem více audioknih. Mojí nejdelší prací na audioknize bylo půlroční setkávání s trilogií Pán prstenů a také jsem načítal detektivky a scifi.“ dodal k audioknihám Aleš Procházka.

Případ pohřešovaného

Autor: Dror Mišani

Interpret: Aleš Procházka    

Délka: 10h 24m

Režie a zvuk: Miloš Vrána

Kategorie: Detektivky, thrillery; Zahraniční literatura

Typ: Audiokniha kompletní

Cena: 249,- Kč

Copyright © 2011, Dror Mishani

Z hebrejského originálu TIK NE´EDAR vydaného nakladatelstvím Keter v Jeruzalémě roku 2011.

V českém jazyce vydáno nakladatelstvím Argo, v překladu Jindřicha Vacka v roce 2016.

Copyright © 2016, Jindřich Vacek

Odkaz na audioknihu:  http://audioteka.com/cz/audiobook/pripad-pohresovaneho

Ukázka z audioknihy: http://bit.ly/ukazka_pripad_pohresovaneho

Video Aleš Procházka http://bit.ly/video_ales_prochazka

Další materiály (fotografie, obálka): http://bit.ly/materialy_audioteka