Microsoft si pro globální transformaci svého HR vybral SAP SuccessFactors

PRAHA, Česká republika – 16. prosince 2016 — Společnost SAP oznámila, že Microsoft bude pro svých 114 tisíc zaměstnanců využívat SAP SuccessFactors HCM Suite (řešení pro řízení lidského kapitálu) včetně SAP SuccessFactors Employee Central. Microsoft si vybral řešení SAP pro jeho globální dostupnost, flexibilitu a otevřenou platformu. Společnost Microsoft očekává nejen snížení nákladů a zlepšení efektivity provozu, ale také větší spokojenost samotných zaměstnanců. Cílem spolupráce je podpora mobility a cloudu ve firmě, stejně jako získávání a udržení talentů, lepší zapojení zaměstnanců a obchodní růst. (TZ)

„HR je dnes už velmi komplexní, zejména pro velké nadnárodní společnosti, které se musí potýkat s velkým počtem různých regulací,“ řekl Mike Ettling, prezident SAP SuccessFactors, a dodal: „Microsoft si uvědomuje, že transformace vyžaduje zjednodušení HR prostředí a jako globální inovátor chápe, jak je důležité poskytnout zaměstnancům moderní a jednoduché cloudové řešení. Na této cestě jsme mu hrdým partnerem.“

„V Microsoftu zrychlujeme proces digitální transformace a definujeme budoucnost celého odvětví, pro takové úkoly je nezbytné mít k dispozici platformu pro rozvoj talentů na vysoké úrovni. Lidé jsou klíčem k našemu úspěchu a SAP nám umožňuje zjednodušit globální procesy a podpořit moderní pracovní prostředí pro zaměstnance,“ okomentovala spolupráci Jacky Wright, viceprezidentka společnosti Microsoft zodpovědná za oblast IT.

Microsoft se tímto krokem zařadil do velké skupiny společností, které využívají SAP SuccessFactors pro řízení lidských zdrojů v cloudovém prostředí. Řešení firmám pomáhá standardizovat, zjednodušovat a optimalizovat HR procesy, posilovat sounáležitost zaměstnanců s firmou a urychlovat proces inovací. SAP SuccessFactors si kromě Microsoftu jen ve třetím čtvrtletí 2016 vybraly například společnosti Ernst & Young (EY), Cintas Corporation, SIX Group, JTI, CPFL Energia, Seven Brand či Zhong Ou Asset Management. Z českých firem používá řešení např. společnost Avast.

 

Více informací najdete v SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají více než 335 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services (dříve SAP BSCE), SAP Ariba a Concur. Další informace naleznete na www.sap.com.