Toshiba uvádí na trh CANVIO for Smartphone – nové řešení pro zálohování dat a nabíjení

4. ledna 2017, Düsseldorf, Německo – Toshiba Electronics Europe GmbH, Personal Storage Division uvádí na trh inovativní externí disk 2v1, který dává uživatelům možnost zálohovat data a nabíjet[1] chytrý telefon[2] s operačním systémem Android™[3] v jednom kroku.   (TZ)

Na základě průzkumu společnosti AVAST[4] se odhaduje, že jen málo uživatelů chytrých telefonů zálohuje svá data – pouze 8% provádí zálohu pravidelně. Toshiba CANVIO for Smartphone dokáže zálohovat všechna důležitá data a nabít připojený chytrý telefon v jednom uživatelském kroku. Uživatelé se již nebudou muset bát ztráty důležitých osobních fotografií, videí, hudby, dokumentů ani kontaktů uložených v telefonu. Pokud si uživatel v intuitivní aplikaci pro Android aktivuje příslušnou funkci, jsou veškeré zálohy[5] vytvářeny při každém připojení smartphone automaticky bez nutnosti jakékoli obsluhy.

V kombinaci s využitím příslušné aplikace umožňuje CANVIO for Smartphone uživatelům spravovat z telefonu svá data. Zároveň zjednodušuje přechod na nový telefon, a to včetně přenosu všech informací ze starého zařízení. K přehrání dat je potřeba pouze několik kliknutí na displej. CANVIO for Smartphone lze využít také jako klasický externí pevný disk pro počítače a notebooky. Připojení k počítači zajišťují rozhraní USB typu A a USB typu C™[6]. Tento disk může být také využit pro zálohu a vzájemné sdílení informací z více zařízení.

„Každý den jsou ztraceny, odcizeny nebo zničeny tisíce mobilních telefonů. Většina uživatelů přitom zálohuje svá důležitá data jen zřídka, nebo dokonce nikdy,“ říká Lorenzo Martinez-Palomo, generální ředitel společnosti Toshiba Electronics Europe GmbH, Personal Storage Division. „Nabíjení telefonů je naproti tomu krok, který dělá každý s železnou pravidelností. CANVIO for Smartphone je elegantním řešením 2v1, které poskytuje dvě klíčové funkce – nabíjení telefonu a automatické zálohy dat.  Uživatelům tak dává jistotu, že jejich drahocenné údaje budou pravidelně a bezpečně uloženy.“

CANVIO for Smartphone je elegantní bílý disk s kruhovým pouzdrem a kapacitou 500 GB[7]. Dodáván je se síťovým adaptérem a kabely USB 2.0 s koncovkami USB Micro-B, Type-C a redukcí Micro-B – Type-A.

CANVIO for Smartphone – specifikace

 
Part number
CANVIO for Smartphone (Android™) –
500 GB
HDWS105EW3AA
Základní specifikace  
Provedení 2.5“
Rozhraní USB 2.0
Dostupná kapacita 500 GB
Napájení Vstup pro AC Adapter: AC 100-240V

USB rozhraní: DC 5V / 1,5A

Rozměry a hmotnost  
Rozměry 145 x 145 x 15 mm (Š x H x V)
Hmotnost 210g
Kompatibilita Smartphony s OS Android (podporující OTG), PC
Příslušenství AC adapter, kabel USB 2.0 – Micro-B
  Kabely s koncovkami USB Micro-B, Type-C a redukce Micro-B – Type-A
   
Obsah balení: CANVIO for Smartphone
AC adapter (včetně EU & UK koncovky)
Kabel USB 2.0 Micro-B
Kabel USB Type-C
Redukce USB Micro-B – Type-A
Uživatelská příručka


[1]
Pro automatické zálohování a dobíjení musí být Android smartphone s příslušnou instalovanou aplikací při dobíjení zapnutý a baterie musí mít dostatečnou úroveň nabití.

[2] Aktuální ro informace o podporovaných verzích operačního systému naleznete zde http://www.toshiba-personalstorage.net/rd/cfscomp

[3]AndroidTM je registrovaná ochranná známka společnosti Google Inc.

[4] Globální průzkum AVAST Mobile Backup provedla společnost AVAST Software s.r.o. v březnu 2015 s 288 000 uživateli mobilních zařízení v mnoha zemích, včetně Spojených států, Německa, Indie, Mexika a Ruska: https://blog.avast.com/2015/03/31/reasons-why-people-dont-back-up-their-mobilephones-and-other-facts/

[5] Záloha nemusí být provedena ve chvíli, kdy je baterie telefonu těměř vybitá.

[6] USB Type-CTM je registrovaná ochranná známka USB Implementers Forum.
[7] Jeden Gigabyte (1 GB) znamená 109 = 1 000 000 000 bytů a jeden Terabyte (1 TB) znamená 1012 = 1 000 000 000 000 bytů. Využívají se mocniny 10. Počítačový operační systém však uvádí kapacitu ve dvojkové soustavě, kdy 1 GB = 230 = 1 073 741 824 bytů a 1 TB = 240 = 1 099 511 627 776 bytů, a ukazuje tak nižší hodnotu kapacity úložiště. Dostupná úložná kapacita (včetně příkladů různých mediálních souborů) bude kolísat na základě velikosti souboru, formátování, nastavení, softwaru, operačního systému a dalších faktorů.

###

O divizi Personal Storage společnosti Toshiba

Divize Personal Storage společnosti Toshiba Electronics Europe GmbH se sídlem v německém Düsseldorfu prodává pevné disky, SSD a flash paměti. Zaměřuje se na zákazníky a prodejce v Evropě, jejich současné produktové portfolio sahá od pevných disků přes SSD, paměťové karty, USB flash disky až po bezdrátová úložná řešení. Po více jak 40 let Toshiba vyvíjí a vyrábí úložná zařízení pro přední IT a spotřebitelské značky po celém světě. Toshiba Electronics Europe GmbH je dceřinou společností plně vlastněnou Toshiba Corporation se sídlem v Tokiu.  

Pro více informací prosím navštivte www.toshiba.eu/storage.

O společnosti Toshiba

Společnost Toshiba Corporation, která patří podle magazínu Fortune do žebříčku 500 největších společností, se zaměřuje na pokročilé elektronické a elektrické produkty a systémy ve třech odvětvích: Čistší a bezpečnější energie pro každodenní život; infrastruktura, která zajišťuje lepší kvalitu života; a úložiště podporující pokročilou informační společnost. Řídí se principem skupiny Toshiba: “Oddaní lidem, oddaní budoucnosti.” Toshiba prosazuje globální působení a přispívá tomu, aby budoucí generace mohly žít lepší život.

Pro více informací o Toshibě navštivte www.toshiba.co.jp/index.htm