NETGEAR představí na veletrhu CES 2017 nové unikátní přepínače a datová úložiště

Praha, 5. ledna 2016 – Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, dnes oficiálně představí v rámci veletrhu International Consumer Electronics Show (CES) své novinky pro rok 2017. Uživatelé se mohou těšit především na nové unikátní přepínače řady ProSafe, firemní datová úložiště ReadyNAS, výkonné 4G LTE modemy či speciální bezpečnostní dohledový systém pro děti Arlo Baby. (TZ)

Herní a mediální switch s osmi porty

První novinkou je výkonný a designově propracovaný switch Nighthawk S8000 (GS808E), který v sobě kombinuje vlastnosti Web Managed switche a Wi-Fi routeru Nighthawk. Zařízení disponuje osmi gigabitovými porty, přičemž každý z portů lze konfigurovat zvlášť a tuto konfiguraci následně automaticky uložit. V případě potřeby připojení datově náročnějšího zařízení, jako je např. herní konzole, zařízení pro virtuální realitu či datové úložiště, je možné čtyři z těchto portů vzájemně propojit a dosáhnout tak rychlosti připojení až 4 Gb/s.

Další unikátní vlastností switche Nighthawk S8000 je jeho intuitivní uživatelské prostředí zajišťující snadnou správu, pokročilou konfiguraci a optimalizaci. To z něj dělá první uživatelsky přívětivý switch na trhu.

Switche s unikátním montážním systémem Virtually AnywhereTM

Osmiportové gigabitové switche GSS108EPP a GS408EPP řady Prosafe jsou prvními přepínači na trhu, které disponují unikátním montážním systémem Virtually AnywhereTM. Díky němu lze zařízení umístit i na taková místa, kde to ostatní switche neumožňují. Oba switche dále disponují širokou řadou pokročilých funkcí, jako např. QoS, pokročilou kontrolou PoE+ portů, automatickou prevencí DoS či podporou IGMP snoopingu.

Datová úložiště pro malé a střední firmy

Další novinkou jsou stolní datová úložiště ReadyNAS řady RN420, RN520 a RN620, která jsou navržena především pro potřeby malých a středních firem, jimž nabízejí rychlé, spolehlivé a cenově dostupné řešení pro zálohování dat. Zařízení vynikají

zejména kombinací zajímavého designu, výkonného procesoru Intel, 10Gb ethernetového rozhraní (u vybraných modelů) a funkce NETGEAR ReadyDR™. Špičkové zabezpečení zálohovaných dat zajišťuje pět úrovní ochrany.

  • RN420: 2 a 4 disková varianta; až 40 uživatelů; procesor Intel® Atom™ C3338
  • RN520: 2, 4 a 6 disková varianta; až 80 uživatelů; 10Gb konektivita; procesor Intel® Pentium® D1500 Series
  • RN620: 6 a 8 disková varianta; až 120 uživatelů; dvojitá 10Gb konektivita; procesor Intel® Xeon® D-1521

4G LTE modemy pro domácí i firemní využití

Dvojice nejnovějších kompaktních 4G LTE modemů LB1120 a LB2120 nabízí svým uživatelům nejmodernější 4G LTE mobilní připojení dosahující rychlosti stahování až 150 Mb/s. V případě výpadku 4G LTE sítě se zařízení dokáží automaticky připojit k pomalejší 3G síti, díky čemuž uživatelé mají jistotu, že o své připojení nepřijdou. Každý z modemů navíc disponuje zabudovaným ethernetovým WAN portem, jenž umožňuje jeho propojení s routerem, switchem, počítačem či bezpečnostní kamerou (v případě modelu LB2120 jsou dostupné dva porty). O výpadku 4G LTE sítě, spotřebě dat či dostupnosti nového firmwaru jsou uživatelé automaticky informováni pomocí SMS zpráv.

Bezpečnostní kamera pro děti

Jednou z posledních novinek, kterou společnost NETGEAR představí na veletrhu CES 2017 je nová bezdrátová monitorovací kamera Arlo™ Baby určená pro detailní monitoring nejmenších členů rodiny. Díky HD obrazu (1080p), pokročilému režimu nočního vidění, systému obousměrného audia, pohybových a zvukových senzorů či senzorů sledujících teplotu, vlhkost či ovzduší v pokoji, mají uživatelé kamery dokonalý přehled o tom, co se s jejich potomky právě děje. Snímaný obraz je zobrazován prostřednictvím 7palcového LCD displeje či mobilního zařízení. Kamera disponuje také hudebním přehrávačem či noční lampičkou.

Další informace o nových produktech NETGEAR prezentovaných na veletrhu CES 2017 si můžete přečíst zde (EN) nebo navštívit showroom společnosti NETGEAR na CES 2017.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR

síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.