SAP získal v uplynulém roce přes 150 ocenění, přispěla i Česká republika

PRAHA, Česká republika – 16. ledna 2017 — V průběhu roku 2016 získala společnost SAP po celém světě 159 ocenění, což je přes dvakrát více, než v roce 2015. Patří mezi ně ocenění za diverzitu, nejlepšího zaměstnavatele, nejlepší firmu pro absolventy, nejlépe hodnoceného CEO a další. (TZ)

V České republice získal SAP několik ocenění za nejlepšího zaměstnavatele včetně ceny Aon Nejlepší zaměstnavatel Česká republika 2016 v kategorii velké společnosti. Ze 71 zúčastněných firem z různých odvětví je SAP Česká republika jednou z 12 vítězných společností celkově a jednou ze 7 vítězných společností ve své kategorii. Opakovaně získané ocenění v soutěži Českých 100 Nejlepších potvrzuje, že SAP ČR dlouhodobě patří k těm nejlepším společnostem v České republice v oborové kategorii „Informační a komunikační technologie“. Institut trendence ocenil SAP v České republice jako nejlepší společnost pro absolventy ekonomických oborů.

„Minulý rok byl ve znamení investic do zaměstnanců, pracovního prostředí a nových pracovních míst, které jsme vytvořili v Praze i v brněnské pobočce SAP Labs. I proto mám velkou radost z úspěchů v zaměstnavatelských soutěžích. Cena Aon Nejlepší zaměstnavatel mě těší o to víc, že o jejím získání rozhodli v dotazníkovém průzkumu sami zaměstnanci,“ okomentoval Roman Knap, generální ředitel SAP ČR.

Mezi další ocenění patří ceny ABSL Diamonds, které udělovala asociace ABSL firmám, jež v uplynulém roce přispěly ke kultivaci sdílených podnikových služeb v České republice a díky inovativním projektům zvýšily standard poskytovaných služeb, firemních procesů či pracovního prostředí. Centrum sdílených podnikových služeb SAP Services uspělo hned ve dvou kategoriích. V kategorii Nejlepší zákaznický projekt si cenu zasloužil projekt Finance Run Better Together (Společně běží finance lépe), mezinárodní transformační projekt, který přesouvá zásadní části finanční agendy z jednotlivých poboček firmy SAP do jediného centra v Praze. V kategorii Vzdělávání byl oceněn projekt Autismus v práci, v jehož rámci byl vyvinut revoluční přístup k náboru, vzdělávání a zaměstnávání pracovníků s poruchami autistického spektra.

„SAP Services patří k největším centrům podnikových služeb v České republice. Jsem ráda, že nejen naše velikost či rozsah kompetencí, ale i naše procesy a inovace představují zdroj inspirace pro celý segment. Obě ocenění jsou velkou odměnou za vynikající práci celého týmu,” uvedla Andrea Hepnerová, ředitelka SAP Services.

Kromě toho byl SAP v České republice jednou z 13 úspěšně vyhodnocených zemí z pohledu genderové diverzity a podílel se tak na získání světového certifikátu EDGE (Economic Dividends for Gender Equality), ocenění za globální aktivity vedoucí k dosažení a udržení genderové diverzity a rovnosti na pracovišti.

Více informací najdete v SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají více než 335 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992, letos slaví 25. výročí. Dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services (dříve SAP BSCE), SAP Ariba a Concur. Další informace naleznete na www.sap.com.