ESET v Česku i nadále posiluje, jednička na trhu meziročně zvýšila obrat o 20 procent

Praha, 18. ledna 2017 – Mimořádně úspěšný rok má za sebou česká pobočka společnosti ESET, která vyvíjí bezpečnostní řešení pro domácí i firemní IT. Podle prvních neauditovaných výsledků zvýšila v roce 2016 meziročně celkový obrat o více než 20 procent na 370 milionů korun, což je nejvyšší dosažená hodnota v historii české pobočky. (TZ)

„Výsledky jen potvrzují dlouhodobou kvalitu bezpečnostních produktů ESET a vysokou úroveň služeb, které zákazníkům poskytujeme skrze naši prodejní síť i svou lokální přítomností na českém trhu. Z toho, že námi zvolený přístup přináší výsledky a spokojené a věrné zákazníky, mám velkou radost,“ říká Juraj Ferenc, generální ředitel společnosti ESET software.

V loňském roce ESET na českém trhu úspěšně představil již desátou verzi produktů pro domácí uživatele včetně ESET Smart Security Premium, nové nejvyšší verze ochrany pro domácnosti. Mezi firemními řešeními se mimořádně dařilo produktům ESET Secure Enterprise a ESET Secure Authentication.

Společnost ESET je největším poskytovatelem bezpečnostních produktů na českém trhu. Hlavní skupinou zákazníků jsou firemní klienti, domácnosti představují přibližně 30 procent obratu společnosti. V globálním srovnání je ESET jednou z pěti největších společností působící v oblasti IT bezpečnosti. Její produkty používá víc než 100 milionů uživatelů.

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software, který drží rekordní počet ocenění a díky  němuž může víc než 100 milionů uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy a nabízí firmám i spotřebitelům maximální proaktivní ochranu při minimálních nárocích. Jedno ze tří evropských výzkumných center ESET pro detekci malware je v Praze. Společnost ESET má celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 200 zemích světa.