Od naplánování porady po sdílení zápisu – Cisco Spark nabízí kompletní řešení pro týmovou spolupráci

Praha 25. ledna 2017 – Společnost Cisco představila novou verzi cloudové aplikace Cisco Spark, která nabízí všechny důležité funkce pro týmovou spolupráci. Cisco Spark integruje chat, video i telefonické hovory a další nástroje pro zvýšení efektivity zaměstnanců. Spolu s novou verzí uvádí společnost Cisco na trh také digitální flipchart Cisco Spark Board a nástroj Cisco Spark Meetings. Prostřednictvím těchto produktů pomáhá Cisco firmám a organizacím zefektivnit celý proces meetingů – od jejich plánování, přes vlastní setkání až po sdílení následných výstupů. (TZ)

Darling

Globální trh technologií pro spolupráci neustále roste. Mezi lety 2016 až 2020 se jeho hodnota podle odhadů zvýší na 50 miliard amerických dolarů. Rostoucí význam těchto technologií potvrzuje i výzkum analytické společnosti Harvard Business Review z roku 2016. Z něj vyplývá, že 72 % top manažerů firem je přesvědčeno, že v posledních dvou letech vzrostla důležitost efektivních nástrojů pro týmovou spolupráci. Ty dosud používané však ne vždy umožňují zrychlit řešení projektu. Mezi nejčastějšími příčinami nízké efektivity udávali respondenti nízké využívání nástrojů zaměstnanci (44 %), nemožnost jejich integrace s produkty ostatních výrobců (38 %) a prostředí nevyhovující pracovnímu stylu zaměstnanců (35 %). Cisco proto uvádí na trh nové komplexní portfolio nástrojů pro spolupráci.

„Nové produkty Cisco Spark jsou více než jen další z  řady nástrojů pro týmovou spolupráci. Vytvořili jsme prostředí, které zcela mění samotnou podstatu meetingů. Představením nového portfolia nabízíme zjednodušení celého procesu porad a setkání – od jejich naplánování a vytvoření agendy, přes realizaci (ať už virtuální či osobní) až po následné sdílení poznámek, komentářů a souvisejících dokumentů. Všichni účastníci přitom mohou využívat aplikace i zařízení, na která jsou zvyklí,“ říká Ivan Sýkora, produktový specialista společnosti Cisco.

Twitter i Dropbox na jednom místě

Do svého Cisco Spark si uživatelé mohou propojit aplikace, které jim vyhovují nejvíce. Pokud například chtějí informovat o výsledku projektu na Twitteru, mohou tak učinit přímo ze Cisco Spark. Mezi další integrované aplikace patří:

  • kalendářové služby (například Google Calendar, MS Office 365 a MS Exchange)
  • disková úložiště (například Box, Dropbox, Google Drive či OneDrive)
  • plánovací a nástroje (například Trello nebo Smartsheet)
  • nástroje pro vývojáře (například GitHub Jira)
  • CRM nástroje (například Salesforce Alerts)

Kromě výše zmíněných kategorií nabízí Cisco Spark také integraci s mnoha překladači, slovníky a dalšími užitečnými nástroji.

Cisco Spark Board – digitální flipchart

Další představený produkt, digitální flipchart Cisco Spark Board, spojuje svět virtuálních a osobních schůzek a nabízí:

  • Možnost prezentace odkudkoliv z jakéhokoliv zařízení. Zaměstnanci mohou jedním klikem sdílet na obrazovce obsah svého PC, Macu nebo mobilního zařízení s ostatními účastníky. Zařízení nepotřebuje speciální Bluetooth, Wi-Fi či síťové připojení. Funguje totiž na základě ultrazvukové bezdrátové párovací technologie, která automaticky rozpozná nově příchozího. Dálkové ovládání se tak stává přežitkem.
  • Interaktivní flipchart, který může využít kdokoliv. Zařízení umožňuje sdílet, editovat a ukládat soubory. Přitom každý účastník schůzky může obsah upravovat, například ze svého mobilního telefonu z pohodlí domova. Navíc Cisco Spark Board využívá nejpokročilejší technologie pro šifrovanou komunikaci. Sdílený obsah tak vidí jen ti, kterým je skutečně určen.
  • Kvalitní zvuk i video. Samozřejmostí je také možnost video hovorů. Cisco Spark Board je vybaven 4K kamerou, špičkovým mikrofonovým polem a technologií VoiceTrack pro zajištění čistého zvuku hlasu. Vše lze nastavit velmi snadno.

Cisco Spark Meetings – rychle naplánovaná schůze

Schůze není jen o debatování nad daným úkolem či projektem, ale jde o sérii několika kroků. Aby její plánování zbytečně nezabíralo spoustu času, doplňuje celý koncept nástroj Cisco Spark Meetings. Díky němu mohou uživatelé snadno vytvářet agendu, propojit své kalendáře, rozesílat zápisy či využít některou ze šablon pro efektivnější organizaci schůzky.

Cena a dostupnost

Nové funkce Cisco Spark jsou k dispozici již dnes. Cisco Spark Board je možné objednat nyní, doručování začne v březnu 2017. V nabídce je nyní 55 palcová verze s doporučenou cenou 4 990 dolarů a měsíčním předplatným ve výši 199 dolarů. Měsíční předplatné zahrnuje kromě digitálního flipchartu také spojené cloudové služby, help desk a aktualizace softwaru. Produkty lze nakoupit u partnerů společnosti Cisco nebo přes nástroj Cisco Spark Flex Plan. V letošním roce bude navíc dostupná i 70 palcová verze Cisco Spark Board.

Cisco Spark lze stáhnout na webových stránkách zde.

Více informací o integrovaných nástrojích naleznete zde.

Více informací o efektivním plánování schůzek prostřednictvím Cisco Spark naleznete zde.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.