Trend Micro pomůže projektu No More Ransom v boji proti crypto-ransomwaru

Praha, 25. ledna 2017 – Společnost Trend Micro, celosvětový lídr v oblasti bezpečnostních řešení, oznámila své zapojení do projektu No More Ransom (NMR) s cílem zefektivnit boj proti ransomwaru a kyberzločincům. Trend Micro bude jakožto silný hráč v oblasti internetové bezpečnosti přidruženým partnerem, který bude poskytovat obětem vydírání nástroje k dešifrování zablokovaných souborů. (TZ)

„Ochrana zákazníků je nejvyšší prioritou a naším posláním v Trend Micro je dělat svět bezpečnějším pro každého, kdo používá internet,“ uvedl Rik Ferguson, viceprezident výzkumu v oblasti bezpečnosti ve společnosti Trend Micro. „Věříme v sílu veřejně-soukromých partnerství v boji proti společnému nepříteli. Projekty jako NMR jsou ideálním spojením bezpečnostních komunit pro ochranu a vzdělávání uživatelů proti této škodlivé a rozmáhající se hrozbě.“

Projekt No More Ransom sdružuje více než 30 partnerů z veřejného a soukromého sektoru, kteří sdílejí informace o hrozbách a nástroje boje proti nim. Tím pomáhají orgánům potýkajícím se s touto trestnou činností kolektivně podporovat oběti a trestat osoby zodpovědné za šíření ransomwaru. Cílem projektu je pomoci lidem postiženým útokem ransomwaru i vzdělávání uživatelů, aby útoku předcházeli. Doposud se s pomocí NMR podařilo úspěšně dešifrovat zařízení téměř 6 000 obětí ransomwaru.

Trend Micro spolupracuje s veřejnými a soukromými organizacemi včetně Europolu, aby mohlo kombinovat znalosti, čas a zdroje v celosvětovém boji proti kyberzločinu. Taková partnerství umožňují společnosti Trend Micro sdílet informace o hrozbách s policií, která identifikuje a zastaví útočníka.

Veřejně-soukromá partnerství jsou klíčovým prvkem v boji za zastavení účinnosti ransomwaru, který okrádá oběti. Projekt spojení silných organizací z celého světa, bojujících proti počítačové kriminalitě, umožňuje poskytovat uživatelům informace vzdělávacího charakteru, aby se mohli bránit ransomwaru. Zároveň nabízí nástroje, jako ty od společnosti Trend Micro, na dešifrování souborů po napadení zařízení.

Více informací o partnerství Trend Micro s No More Ransom naleznete na adrese www.nomoreransom.org

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated je celosvětový lídr v oblasti řešení internetové bezpečnosti, který pomáhá zajišťovat bezpečnou výměnu digitálních informací. Inovativní řešení značky Trend Micro poskytují koncovým uživatelům, podnikům a státním institucím vícevrstvou ochranu data center, cloudového prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny produkty spolu bezproblémově kooperují, sdílejí informace o bezpečnostních hrozbách a poskytují komplexní ochranu s jednotným přehledem a správou a zajišťují lepší a rychlejší ochranu. S více než 5000 zaměstnanci ve více než 50 zemích světa a nejmodernější bezpečnostní infrastrukturou umožňuje společnost Trend Micro zajistit firmám bezpečnou cestu ke cloudu. Více informací naleznete na www.trendmicro.com.

 

###