Portál iDNES.cz uděloval Televizní ceny 2016

Čtenáři iDNES.cz rozhodli o nejlepších filmech a seriálech uplynulého roku. V anketě byly nominovány všechny televizní počiny, které v roce 2016 zahájily televizní sezonu. Čtenáři iDNES.cz hlasovali týden – od 16. ledna do 23. ledna. Všechny ankety nakonec nasbíraly bezmála padesát tisíc hlasů. (TZ)

V kategorii Zábava a Reality a zároveň i absolutním vítězem ankety se stal dokument vysílaný Českou televizí Trabantem z Austrálie do Asie. Nejvyšší počet hlasů se sešel v kategorii původních českých seriálů, kde dominoval krimiseriál České televize Rapl.

Ze zahraničních seriálů vysílaných u nás zvítězila sci-fi o robotickém zábavním parku budoucnosti Westworld, již přinesla stanice HBO, a ze zahraničních seriálů, které naše stanice v roce 2016 neuváděly, zvítězila motoristická show The Grand Tour, do níž z pořadu BBC Top Gear přešel na Amazon moderátor Jeremy Clarkson.

V kategorii českých filmů či minisérií vynesli čtenáři do popředí třídílnou krimi Pět mrtvých psů na ČT.

Televizní osobnost roku získal herec Jan Cina. O této ceně rozhoduje Mirka Spáčilová, která Cinu ocenila za účinkování v soutěži Tvoje tvář má známý hlas, v seriálech Pustina a Já, Mattoni a v pohádce Slíbená princezna.

Kompletní výsledky ankety naleznete zde www.idnes.cz/tvceny