Canon uvádí novou tiskárnu i-SENSYS – kompaktní zařízení určené pro vysokorychlostní černobílý tisk

PRAHA, 1. února 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila novou tiskárnu i-SENSYS LBP312x. Ta je díky vysoké produktivitě a malým rozměrům vhodná i pro vytížená pracoviště, která musí bojovat s nedostatkem volného prostoru. Nejnovější přírůstek do portfolia značky Canon v sobě spojuje ostré a na detaily bohaté výstupy, skvělou rychlost, zásobníky s vysokou kapacitou papíru, oboustranný tisk a univerzální mobilní konektivitu. (TZ)

Univerzální a výkonná tiskárna do kanceláří

Canon i-SENSYS LBP312x je černobílá tiskárna, která přináší širokou škálu výhod – skvělou rychlost, malé rozměry, vysokou kvalitu výstupů, velkou celkovou kapacitu papíru i nízké provozní náklady. Vysoká produktivita a kompaktní design ji předurčuje k použití ve všech typech náročných prostředí, ve kterých je vyžadován častý a rychlý tisk. Canon i-SENSYS LBP312x tak najde uplatnění na místech s častým kontaktem se zákazníky, jako je například zdravotnictví nebo maloobchod, i v dalších dynamických prostředích včetně logistiky, financí nebo advokacie.

Kompaktní provedení

Nejnovější model je založený na inovativním tiskovém stroji s kompaktnějšími rozměry a využívá i menší tonerové kazety. Tiskárnu Canon i-SENSYS LBP312x tak lze díky jejím malým rozměrům umístit co nejblíže koncovým uživatelům a zpřístupnit vysokorychlostní černobílý tisk ve špičkové kvalitě v nejžádanějším místě.

Vysoká produktivita a rychlá připravenost k tisku

Vylepšený tiskový stroj přináší vedle menších rozměrů i vysokou účinnost. Canon i-SENSYS LBP312x tak může tisknout na formáty A4/A5 rychlostí až 43/65 stran za minutu. Díky režimům Quick Start Up a Recovery umožňuje nový model tisknout již během několika sekund od zapnutí nebo probuzení z pohotovostního režimu. Tiskárna navíc umožňuje využívat i tonerové kazety s vysokou výtěžností, které zajišťují větší počet výtisků mezi jednotlivými výměnami tonerů.

Skvělá přizpůsobitelnost

Součástí Canon i-SENSYS LBP312x je jeden vestavěný zásobník papíru s kapacitou 550 listů, který lze rozšířit až o tři další standardní zásobníky s jednotlivou kapacitou taktéž 550 listů. Výhodou většího počtu zásobníků není jen menší frekvence doplňování papíru, ale také možnost tisku až na čtyři různé formáty nebo rozdílné typy hlavičkového papíru a formulářů – to vše bez nutnosti výměny médií.

Mobilita a snadná integrace se stávajícím tiskovým prostředím

Canon i-SENSYS LBP312x podporuje širokou škálu cloudových a mobilních technologií včetně aplikace Canon PRINT Business a služeb Apple AirPrint, Mopria nebo Google Cloud Print. Nová tiskárna je také optimalizována pro použití v prostředích, která využívají tiskové jazyky PCL a PostScript. Canon i-SENSYS LBP312x je navíc kompatibilní i se spravovanými službami včetně e-Maintenance pro vzdálenou správu a řešení pro správu tisku uniFLOW.

„Canon nové produkty vytváří v úzké spolupráci se zákazníky. Díky tomu
pak maximálně porozumíme jejich potřebám,“ říká Anil Jagpal, European Marketing Manager ve společnosti Canon Europe. „Tiskárna LBP312x cílí na zákazníky s velkými objemy tisku na malých pracovištích nebo v kancelářích
s nedostatkem volného prostoru. Oddělení nebo firmy působící v oblasti financí, logistiky nebo advokacie tisknou velké množství velmi důležitých dokumentů
a volného místa obvykle nemají nazbyt. Jsem si jistý, že právě naše nová tiskárna je pro ně ideálním řešením. Navíc díky mobilní konektivitě a možnosti síťové instalace je LBP312x perfektním zařízením pro agilní pracoviště. Nechybí ani kompatibilita s řešením pro správu tisku uniFLOW, která dovoluje snadné zapojení nové tiskárny do stávajícího tiskového prostředí.“

Nová modelová série bude v prodeji od února 2017 za doporučenou cenu
16 590 korun.

Klíčové vlastnosti Canon i-SENSYS LBP312x:

  • Spolehlivý vysoce kvalitní tisk rychlostí až 43 stran za minutu pro formát A4 a až 65 stran za minutu pro formát A5
  • Režimy Quick Start Up a Recovery umožňující zahájení tisku během několika sekund i při vypnuté nebo uspané tiskárně
  • Malé rozměry, které umožňují umístit nové zařízení prakticky kamkoli a uspořit tak čas nutný pro cesty k tiskárně
  • Automatický oboustranný tisk
  • Možnost připojení až tří dalších zásobníků papíru s jednotlivou kapacitou 550 listů, a tedy i dosažení vyšší celkové kapacity papíru nebo využívání různých typů medií/formátů
  • Menší nároky na kancelářské prostory a díky kompaktním tonerovým kazetám také nižší množství odpadu
  • Nižší provozní náklady díky volitelným tonerovým kazetám s vysokou výtěžností
  • Přímý tisk z mobilních zařízení pomocí aplikace Canon PRINT Business nebo s využitím technologií Apple AirPrint, Mopria a Google Cloud Print
  • Snadná integrace se stávajícím tiskovým prostředím díky podpoře tiskových jazyků PCL a PostScript
  • Výhody kompatibility se spravovanými službami včetně e-Maintenance pro vzdálenou správu a řešení pro správu tisku uniFLOW
  • Doporučená cena: 16 590 Kč

– KONEC –

 

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

 

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.