Panasonic v České republice premiérově představuje 4K+ laserový projektor s výkonem 27 000 lm

Společnost Panasonic premiérově představila 1. 2. 2017 v České republice v Kongresovém centru Praha nový tříčipový DLPTM laserový projektor disponující rozlišením větším než 4K, se svítivostí 27 000* lumenů. (TZ)

Představení projektoru se uskutečnilo u příležitosti akce „Konference jinak?“, kterou uspořádalo Kongresové centrum Praha se spolupracujícími společnostmi YVENTECH, Zátiší Group a EXPOsale.

Firma YVENTECH, poskytovatel komplexních AV služeb, společně s Kongresovým centrem Praha tím představily zcela nový produkt Panasonic PT-RQ32K s rozlišením 5120 x 3200. Tento výkonný projektor je určen pro velké kongresy i kulturní akce, koncerty pod širým nebem, jevištní aplikace, sportovní eventy i krátkodobé pronájmy.

Projektor se snímkovou frekvencí 240 Hz využívá unikátní technologii 4K+ „Pixel-Quadrupling Technology“. Díky tomu lze použít stávající volitelné objektivy pro tříčipové DLPTM projektory Panasonic.

Zdroj laserového světla a originální design žáruvzdorného fosforového kotouče udržují konzistentní kvalitu obrazu, barev a jasu, které jsou podmínkou zejména při projekcích s použitím více projektorů. Projektor je vybaven hybridní závěrkou, rychlým mechanickým zapnutím/vypnutím, autonomním systémem vodního chlazení, redundantním laserovým zdrojem světla pro provoz 24/7 a funkcí řízení výkonu pro zajištění hladkého, energeticky úsporného provozu.

Katarzyna Kassner, marketingová manažerka ve společnosti Panasonic, říká: „Těší nás, že můžeme tuto novinku fyzicky představit v České republice tak brzo po uvedení na evropském trhu. Společnost Panasonic je v posledních letech velice silná ve výrobě projektorů s vysokým jasem. Model RQ32K je skvělým doplňkem řady, která obsahuje dva laserové projektory s vysokým jasem 31 000 lumenů* s rozlišením WUXGA (PT-RZ31K) a SXGA+ (PT-RS30K).

Pro realizaci velkoplošných projekcí s více projektory již není třeba zakázkově vyrábět speciální montážní rámy. Projektory Panasonic PT-RQ32K jsou vybaveny pevným rámem přímo uvnitř šasi, a lze je tak nyní skládat přímo na sebe jen přes adaptéry. Druhou možností je jejich zavěšení do prostoru pomocí montážních šroubů s okem. Díky tomuto řešení se snížila celková hmotnost pro přepravu a zjednodušila se instalace dočasných projekcí, jako jsou například videomappingové projekty nebo kulturní akce pod širým nebem a na otevřených prostranstvích.

Projektory z této řady byly použity např. pro slavnostní znovuotevření víceúčelové reprezentační budovy Labské filharmonie v německém Hamburku (viz foto), nebo při slavnostním zahájení kulturních oslav Evropského města kultury v dánském Aarhusu.

Další informace o společnosti Panasonic Visual System najdete na: http://business.panasonic.cz/visual-system/

Poznámky:
* Měřeno uprostřed obrazu

 

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 55,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2015. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/.