NETGEAR uvádí na trh nové variabilní přepínače

Praha, 8. února 2017 — Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, dnes oficiálně uvedla na český a slovenský trh nové osmiportové PoE/PoE+ přepínače řady ProSAFE. Modely GSS108EPP a GS408EPP přicházejí jako první na trhu se speciálním systémem uchycení Virtually Anywhere, který poskytuje téměř neomezenou variabilitu jejich umístění. Na přepínače určené do domácností i kanceláří se vztahuje doživotní hardwarová a NBD záruka. (TZ)

Udrží se na stěně i noze stolu

VoIP telefony, IP bezpečnostní kamery, bezdrátové přístupové body, LED osvětlení či inteligentní zámky. Počet PoE+ zařízení rozmístěných napříč domácností či kanceláří se neustále zvyšuje a s ním roste i potřeba umístit jednotlivé zdroje PoE napájení do jejich blízkosti. Nové přepínače GSS108EPP a GS408EPP jako první na trhu obsahují speciální montážní systém Virtually Anywhere s velmi rozsáhlou variabilitou jejich umístění. Mohou být natočeny vertikálně, horizontálně i kolmo, lze je například připevnit ke zdi, k tyči či třeba ke spodní nebo boční straně stolu. Model GS408EPP je navíc dostupný v bezvětrákovém provedení; jeho tichý chod je tak ideálním řešením do open space kanceláří, konferenčních místností, zdravotnických zařízení a dalších prostředí vyžadujících tiché prostředí.

Osm ethernetových portů

Oba nové modely přepínačů jsou vybaveny osmi porty, jejichž prostřednictvím lze připojit sedm PoE/PoE+ zařízení (byznysový model GS408EPP), případně tři klasická a čtyři PoE/PoE+ (802.3af a 802.3at) zařízení (domácí model GSS108EPP). Zbývající port je vyhrazen pro uplink.

Umístění konektoru pro kabelové připojení a ethernetových portů na stejné straně umožňuje dva z přepínačů GS408EPP zapojit do jednoho slotu. Uživatel tak může využívat až 16 ethernetových portů a zároveň ušetří potřebné místo v racku.

Pokročilé funkce ve druhé vrstvě

Oba přepínače jsou vybaveny také pokročilými funkcemi ve vrstvě L2. Patří mezi ně například:

  • Pokročilá kontrola PoE portů.
  • Pokročilá podpora VLAN.
  • Pokročilé QoS.
  • Port Trunking/linková agregace (ruční LAG) pro vyšší propustnost (model GS408EPP).
  • Automatická prevence před DoS útoky.
  • Podpora IGMP snoopingu.
  • Rate limiting a upřednostňování front pro lepší alokaci šířky pásma.
  • Zrcadlení portů pro monitorování sítě.
  • Energeticky úsporné ethernetové připojení (IEEE 802.3az).

Doživotní záruka

Na přepínače GSS108EPP a GS408EPP řady ProSAFE se vztahuje unikátní kombinace doživotní hardwarové záruky a NBD výměny, která jejich prvním majitelům umožňuje poškozené zařízení nejen kdykoli reklamovat, ale zároveň si bezplatně zažádat o jeho výměnu během následujícího pracovního dne. Kompletní zákaznickou podporu těchto produktů doplňuje i stávající doživotní online technická podpora poskytovaná v nepřetržitém režimu 24/7*.

Dostupnost

Přepínače GSS108EPP a GS408EPP řady ProSAFE jsou v prodeji v distribuční síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučené koncové ceny 4 480 Kč s DPH (model GSS108EPP) a 7 520 Kč s DPH (model GS408EPP).

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.

© 2017 NETGEAR, Inc. NETGEAR, logo NETGEAR, ProSAFE a Virtually Anywhere jsou ochranné známky či registrované ochranné známky společnosti NETGEAR, Inc. a jejích dceřiných společností ve Spojených státech a dalších zemích. Ostatní názvy značek a produktů jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných majitelů. Uvedené informace podléhají změnám bez upozornění. NETGEAR nenese odpovědnost za technické nebo redakční chyby nebo opomenutí. Všechna práva vyhrazena.

 

* Doživotní technická podpora je během prvních 90 dní od nákupu poskytována prostřednictvím bezplatné telefonické podpory a následně prostřednictvím bezplatného on-line chatu.