Společnost ADATA uvádí na trh SSD disk XPG SX950 s pouzdrem EX500

Taipei, Tchajwan – 16. února 2017 – společnost ADATA Technology, přední výrobce vysoce výkonných pamětí DRAM, čipů NAND Flash a mobilního příslušenství uvedla na trh SSD disk XPG SX950 s pouzdrem EX500 v herním stylu. Modul SX950 osazený čipy 3D MLC NAND o kapacitě až 960 GB a řízený SMI kontrolérem využívá PCB ADATA a je kontrolován mimořádně přísným tříděním čipů, které zajišťuje, že výsledný SSD bude schopen dlouhodobě plnit vysoce náročné požadavky. Pokud jde o výkon, rychlost čtení dosahuje 560 MB/s a rychlost zápisu 530 MB/s. Pouzdro EX500 ve stylu XPG je určeno pro vášnivé hráče a konstruktéry počítačových skříní a pyšní se povrchem s výraznou texturou. Dodává se s distanční vložkou a držákem pro snadnou instalaci do stolních počítačů a notebooků. Pro uživatele, kteří by modul SX950 rádi použili jako externí úložiště, je EX500 stylovým a snadno použitelným pouzdrem, které lze pohotově propojit se stolními počítači, notebooky a herními konzolemi prostřednictvím vysokorychlostního rozhraní USB 3.1. (TZ)

Hráči se těší z výhod čipů 3D NAND

Společnost ADATA dokončuje přechod k vrstvené paměti a čipům 3D NAND. To umožňuje vyrábět SSD disky s většími kapacitami bez růstu cen pro koncové uživatele. Modul SX950 používá 3D MLC (multi-level cell) NAND Flash a SMI kontrolér. Uživatelé mohou volit z kapacit 240GB, 480GB a 960GB. Čipy 3D NAND mají nejen vyšší hustotu (vyšší kapacitu) než čipy 2D NAND, ale jsou též zhruba o 10 % rychlejší, a proto modul SX950 překonává svého předchůdce SX930 jak rychlostí čtení 560 MB/s, tak rychlostí zápisu 530 MB.

Optimalizován pro herní aplikace

SMI kontrolér a firmware navržený společností ADATA byly důkladně testovány s většinou dostupných náročných titulů pro PC a konzole. Modul SX950 obsahuje vyrovnávací paměti SLC a DRAM pro udržení rychlostí a zvládnutí časově vysoce náročných procesů, jako je streaming obsahu her, streaming textur a dokonce zvládnutí zaváděcích časů pro rozsáhlé levely. Aby prodloužila životnost SSD disku, společnost ADATA zařazuje do firmwaru algoritmy pro tvarování dat a vyrovnávání úrovně opotřebení. Pro snadnou integraci do diskových polí je podporován engine RAID.

Kompletní sada pro snadnou instalaci

Na rozdíl od holého SSD disku modul SX950 splňuje standardy XPG tím, že se dodává se vším potřebným příslušenstvím. V krabici uživatelé najdou 2,5mm distanční vložku/podložku, díky níž lze modul SX950 snadno zasunout do 7mm a 9,5mm pozic ultrabooků a notebooků. Uživatelé stolních počítačů mohou zvolit použití 3,5″ držáku a instalační sady. Modul SX950 nabízí rychlou instalaci do herních stolních počítačů a notebooků. Pro delší klid mysli též poskytuje 6letou záruku.

EX500: diskové pouzdro pro hráče počítačových her

Pouzdro EX500 s jakýmkoli 2,5“ SSD nebo pevným diskem nabízí výrazný styl a je určené pro vášnivé hráče usilující o rozšíření úložného prostoru. Instalace bez nástrojů, bezpečné zamykání, nárazuvzdorná konstrukce, jakož i vysoká rychlost přenosu dat díky rozhraní USB 3.1, jsou vlastnosti ideální pro hráče jak v domácím prostředí, tak na cestách. Pouzdro EX500 je „plug and game“ kompatibilní s konzolemi PS4, Xbox One, jakož i PC.

XPG od společnosti ADATA podrobněji
Xtreme Performance Gear, nebo XPG, je značka společnosti ADATA nabízející vysoce výkonný a mimořádně stylový herní PC hardware a řešení pro přetaktování. Členy týmu XPG jsou hráči a experti v přetaktování, hluboce svázaní s komunitou. XPG produkty jako takové dokonce překračují i přísné limity testovací metodiky ADATA A+, aby nadšencům poskytly zaručený výkon a stabilitu při nejintenzivnějším hraní, testování a soutěžním přetaktovávání. XPG umožňuje dosahovat nových vzrušujících hranic, udržovat krok s předními technologiemi a spolupracovat s průmyslovými partnery na vývoji nejpokročilejší grafiky, fyziky a počítačových her – včetně prohlubujícího se zaměření na virtuální realitu. Řada XPG oslňuje nejen ryzím výkonem, ale i designem a stylem, jimž je věnována značná pozornost. Uživatelé XPG produkt okamžitě poznají díky jeho výraznému, a přesto subtilním vzhledu. Design XPG produktů prohlubuje možnosti zvyšování výkonu, například použitím pokročilých tepelných štítů na vysokorychlostních paměťových modulech. XPG produkty získaly celosvětová prestižní ocenění, jako je Good Design Award (japonská cena za design) a tchajwanská cena Excellence Gold Award. Více informací naleznete na stránkách www.xpg.com .