ALEF CSIRT získal jako první komerční bezpečnostní tým v ČR akreditaci Trusted Introducer

Praha 17. února 2017 – Specializovaný tým společnosti Alef Nula pro řešení kybernetických bezpečnostních incidentů, ALEF CSIRT, byl v listopadu 2016 akreditován organizací Trusted Introducer (TI), která na Evropské úrovni sdružuje reaktivní bezpečnostní týmy. ALEF CSIRT se tak stal historicky prvním komerčním bezpečnostním týmem v ČR, který statutu “TI Accredited” dosáhl. (TZ)

V celé Evropě je takových týmů nyní 121. Pro získání akreditace je přitom potřeba splnit celou řadu procesních a bezpečnostních požadavků. S výjimkou prestiže, kterou s sebou toto označení nese, získávají akreditované týmy přístup k mnoha uzavřeným komunikačním i informačním kanálům, které jim umožňují efektivněji reagovat na řešené bezpečnostní incidenty. Patří mezi ně aktuální informace o nových zranitelnostech nebo výskytu malwaru.

„Příslušnost k této komunitě nám nejen pomáhá dostat se velmi rychle ke klíčovým informacím a s jejichž pomocí můžeme vylepšovat své produkty a služby, ale hlavně nám dává možnost užší spolupráce s ostatními CSIRT týmy. Sdílení bezpečnostního know-how tak představuje výraznou přidanou hodnotu akreditace jak pro nás tak pro naše zákazníky, což se nám od chvíle jejího získání již několikrát v praxi osvědčilo,“ řekl Jan Kopřiva, CSIRT Coordinator ve společnosti Alef Nula.

O ALEF NULA

ALEF je stabilním dodavatelem informačních technologií už od roku 1994. Dnes patří mezi největší a nejstabilnější distributory v České Republice, na Slovensku, Maďarsku, Slovinsku, Chorvatsku a Srbsku. Specializuje se na technologie společností Cisco a NetApp, se kterými má více než dvacetileté zkušenosti.