Nový Océ ProStream nabízí bezkonkurenční kvalitu kontinuálního inkoustového tisku včetně podpory různorodých médií

PRAHA, 17. února 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila další generaci svých kontinuálních barevných inkoustových tiskáren – Océ ProStream.  (TZ)

Nový tiskový stroj v sobě spojuje ty nejlepší vlastnosti stávajících vysoce výkonných inkoustových technologií značky Canon s nejnovějšími inovacemi. Díky tomu tak v oblasti vysokorychlostního inkoustového tisku nabízí novou úroveň kvality barev i různorodosti médií.

Vlastnosti Océ ProStream rozšiřují schopnosti poskytovatelů tiskových služeb nabízet vysoce hodnotné tiskové aplikace, jako jsou například prémiové materiály pro direct mail, personalizované katalogy, marketingové materiály, brožury nebo knihy. Nový tiskový stroj tak pro tyto poskytovatele jednoznačně vytváří nové obchodní příležitosti.

„ProStream je přirozeným rozšířením zavedeného portfolia značky Canon v oblasti kontinuálního inkoustového tisku,“ říká Christian Unterberger, Chief Marketing Officer and Executive Vice President Production Printing Products ve společnosti Océ. „Nové řešení nám umožní naplnit požadavky zákazníků, kteří pro kontinuální velkoobjemový tisk vyžadují vyšší kvalitu i širší možnosti při výběru média. S naším novým tiskovým strojem mají tito zákazníci jistotou bezproblémového přechodu z ofsetové technologie do světa inkoustového kontinuálního tisku. Poskytovatelé tiskových služeb a majitelé značek tak mohou plně využít k pozvednutí efektivity personalizovaných vícekanálových kampaní právě tvůrčí potenciál tisku proměnných dat,“ doplňuje Christian Unterberger.

Díky šířce výstupu 540 mm a maximální rychlosti tisku 80 metrů za minutu se ProStream může pochlubit nejlepší produktivitou ve své třídě – měsíčně zvládne vytisknout až 35 miliónů stran formátu A4.

Za špičkovou kvalitou výstupů stojí nové tiskové hlavy Océ DigiDot s vysokým rozlišením 1 200 dpi, která vytváří ostré tisky s jemnými detaily a plynulými přechody odstínů barev. Skvěle si poradí i s velkými jednolitými plochami.

Nový pigmentový polymerový inkoust nabízí stejný nebo dokonce lepší barevný gamut jako ofsetový tisk. Océ ProStream využívá i novou technologii bezkontaktního flotačního schnutí, která minimalizuje fyzickou zátěž papíru a zajišťuje, že tiskárna se vytištěného obrazu nedotkne do zaschnutí inkoustu. Uživatelé tak mohou pomocí vysokého pokrytí inkoustem dosáhnout opravdu zářivých barev.

Součástí Océ ProStream je i technologie Canon ColorGrip pro přizpůsobování tisku konkrétnímu médiu, která zajišťuje optimální kvalitu výstupu na standardní ofsetové papíry s povrchovou i bez povrchové úpravy při gramáži od 60 do 160 g/m2.

„Od mnoha našich zákazníků víme, že by chtěli do svého tiskového prostředí zařadit kontinuální inkoustový stroj kombinující tisk, v zářivých barvách, typických pro ofsetové tiskárny s možností variabilního tisku, a to při využívání standardního papíru s povrchovou úpravou,“ dodává Peter Wolff, Head of Sheet- and Web-fed Production Solutions ve společnosti Canon Europe. „Tedy takový stroj, který jim umožní nákladově efektivní a na nové požadavky dostatečně rychle reagující produkci na bílém papíře. A právě díky ProStream můžeme těmto zákazníkům nabídnout adekvátní řešení.“

Společnost Canon svůj nový tiskový stroj ProStream předvede na veletrhu Hunkeler Innovationdays, který proběhne ve dnech 20. až 23. února 2017 ve švýcarském Lucernu. Součástí živých ukázek bude produkce materiálů pro direct mail, kalendářů, fotoknih i brožur.  Komerčně dostupný bude ProStream od léta letošního roku.

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.