Nejnižší nástupní mzdy v prodejnách Lidl činí od 1. března 23 333 korun

Od 1. března 2017 bude nástupní mzda v prodejnách Lidl 23 333 korun při čtyřicetihodinovém úvazku. Jedná se o nárůst o 25 %. Průměrná mzda na pozici prodavač/pokladní bude při čtyřicetihodinovém úvazku nově 24 897 Kč. (TZ)

„Dobře odvedená práce není samozřejmostí. My máme skvělé zaměstnance a chceme jim za ni poděkovat a podělit se s nimi o náš úspěch na trhu. Proto k v 1. březnu zvyšujeme mzdy všem novým i stávajícím zaměstnancům prodejen,“  komentoval zvýšení generální ředitel společnosti Lidl, Pavel Stratil.

Současně se zvýšení mzdy bude Lidl ve svých prodejnách nabízet kratší pracovní úvazky na 30 nebo 35 hodin týdně. Důvodem je právě náročnost práce v přímém provozu v prodejnách. „Tímto krokem chceme vyjít vstříc našim zaměstnancům a umožnit jim trávit více času s rodinou a také jim poskytnout delší čas na odpočinek. Věřím, že tuto možnost naši zaměstnanci uvítají,“ dodal Pavel Stratil.

I v případě kratšího úvazku je přitom nová mzda vyšší než dosavadní mzda při práci na plný úvazek. Při 35 hodinách týdně činí nástupní mzda na pozici prodavač/pokladní nově 20 417 korun.

Vyšším mzdám předcházely již na začátku roku 2017 nové benefity: stravenky v hodnotě 80 Kč a dovolená 25 dní od počátku pracovního poměru.

O společnosti Lidl

Společnost Lidl otevřela prvních 14 prodejen v České republice v červnu 2003. V průběhu jejího působení na českém trhu rozšířila obchodní síť na 233 prodejen. Blízkost prodejen k zákazníkům a jednoduchost prodeje jsou základem úspěchu společnosti. Prodejny Lidl jsou specifické svou vysokou funkčností, účelovostí, příjemným a čistým prostředím. Jasné a přehledné rozdělení jednotlivých uliček umožňuje zákazníkovi rychlou a jednoduchou orientaci.

Filosofie prodeje společnosti Lidl je založena na vlastních produktech prodávaných pod vlastními značkami. Veškerý sortiment zboží podléhá neustále přísné kontrole kvality a pouze dodavatelé, kteří tyto vysoké normy kvality splňují, mohou své zboží do Lidlu dodávat. Důležitou zárukou čerstvosti všech potravin je krátká dodací cesta a okamžitá překládka zboží.

Společnost Lidl pro své zákazníky připravuje pravidelné tematické týdny. Kromě potravinářského sortimentu jsou v rámci těchto akcí nabízeny také potřeby pro domácnost, kancelář, sport, zábavu nebo kutilství.

Více informací naleznete na:

www.lidl.cz

www.facebook.com/lidlcesko

www.instagram.com/lidlcz

www.youtube.com/user/LIDLCeskaRepublika