BenQ uvádí světově první 4K projektor kombinující DLP a LED technologie

Praha 22. 2. 2017 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel digitálních lifestylových zařízení a přední výrobce DLP projektorů, uvádí na trh model BenQ X12000. Světově první UltraHD projektor kombinující DLP technologii se CinematicColor a LED technologii Philips ColorSpark HLD dosahuje přesné barevné reprodukce pokrývající prostor DCI-P3. (TZ)

„Spojením dvou milníků v oblasti vizuální technologie, konkrétně převratného CinematicColor a vysoce výkonného ColorSpark HLD LED, přináší BenQ X12000 maximální kvalitu barev barevného prostoru DCI-P3 do domácího prostředí,“ říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation, a dodává: „DCI-P3 je uznávaný barevný standard digitální projekce, odvozený od stejné technologie používané v předních světových sálech IMAX.“

Rovnováha mezi vysokou svítivostí a přesnými barvami

V porovnání s aktuální LED technologií nabízí Philips ColorSpark HLD LED široký barevný gamut a třikrát vyšší jas, dosahovaný zkombinováním čtyřnásobně světlejšího zeleného světla, jako je tomu u běžných zelených LED z jejich fosforového modulu s vysokou hustotou lumenů, s vysoce jasnými červenými a modrými LED zdroji. Celková svítivost 2200 lumenů tak umožňuje použití projektoru i v osvětlených místnostech. O přesné barvy se standardem komerčního digitálního kina v rozsahu DCI-P3 se stará průmyslová technologie CinematicColor.

4K rozlišení s dlouhou životností

BenQ X12000 nabízí pokročilou DLP XPR technologii s DMD čipem poskytující UltraHD rozlišení 3840 x 2160 pixelů, tedy celkem 8,3 milionu obrazových bodů. Využívá přitom optický systém se 14 prvky, true zoom funkce a čočky se speciálním povrchem. Díky DLP jsou integrita obrazu, přesnost, věrnost a živost barev zachovány po velmi dlouhou dobu. Životnost světelného LED zdroje dosahuje 20 000 hodin.

Flexibilní instalace a promyšlený design

Projektor disponuje vlastnostmi usnadňujícími flexibilní instalaci projektoru, jako je Lens Shift pro horizontální a vertikální nastavení obrazu, 1,5x velký zoom a uzamykání napájecího a HDMI kabelu před nechtěným uvolněním. Jeho design je vhodný do moderního interiéru a nabízí účinné chlazení, které nasává z přední levé strany studený vzduch a přes vnitřní prostor jej odvádí na pravé straně vpředu. Hlučnost činí 31 dB v normálním a 23 dB v tichém režimu.

BenQ X12000 je k dispozici na trhu za doporučenou koncovou cenu 202 990 Kč s DPH v České republice a 7499 euro s DPH na Slovensku.

Pro více informací navštivte http://www.benq.cz/product/projector/x12000

 

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, reproduktory, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”).

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.