QNAP uvádí NAS TS-x31XU s až 12 pozicemi, procesorem 1,7 GHz a duálními porty sítě 10GbE SFP+

Taipei, Tchaj-wan, 22. února 2017 – Společnost QNAP Systems, Inc., ohlásila uvedení nového NAS řady TS-x31XU určeného k montáži do racku. K dispozici jsou modely se 4, 8 a 12 pozicemi a s možnostmi jediného nebo redundantního napájecího zdroje. TS-x31XU, založený na čtyřjádrovém procesoru ARM Cortex-A15, Alpine AL-314 s taktovací frekvencí 1,7 GHz od AnnapurnaLabs, dceřiné společnosti Amazonu, je vybavený 2 GB nebo 4 GB DDR3 RAM (s možností rozšířit na 16 GB), obsahuje dva integrované porty sítě 10GbE SFP+ a podporuje inovativní VJBOD (Virtual JBOD) a Container Station. Poskytuje tak vysoce výkonné, multifunkční a energeticky efektivní úložné řešení. (TZ)

Řada čtyřjádrových TS-x31XU nabízí kromě hardwarového šifrování a podpory SSD cache navíc ještě dva porty sítě 10GbE SFP+, které zajišťují špičkové síťové schopnosti a přenosovou rychlost až 1 242 MB/s. Pro pružnější nasazení lze nainstalovat dodatečnou jednoportovou kartu rozhraní 10GbE PCIe. TS-x31XU je ideální pro malé a střední podniky, které potřebují zálohování a obnovu dat, úložiště pro virtualizaci, privátní cloud a zajištění své IT infrastruktury do budoucna pro sítě 10GbE.

“TS-x31XU s připraveností pro sítě 10GbE je nákladově efektivní řešení NAS, které pomáhá odstranit z IT infrastruktury neefektivitu a zvýšit její pružnost”, uvedl produktový manažer společnosti QNAP Jason Hsu. “Dva integrované porty 10GbE SFP+ přinášejí vynikající síťový potenciál pro aplikace náročné na přenosovou šířku, jako je virtualizace, vysokorychlostní přenos souborů, ukládání a vysílání videí, dozorování prostřednictvím protokolu IP, a další.”

Inovativní VJBOD od společnosti QNAP pomáhá maximalizovat využití úložišť. Kromě užívání fyzických rozšiřujících úložných jednotek mohou uživatelé vysokou kapacitu TS-831X využít také k ekonomickému rozšiřování ostatních úložišť QNAP NAS s VJBOD a k vytváření virtuálních seznamů úložišť a svazků na virtuálních discích pro provozování služeb na NAS. VJBOD nabízí ekonomický způsob využití nevyužitého prostoru na NAS a poskytuje uživatelům doplňující flexibilní řešení pro rozšíření úložišť.

QNAP vítá příchod IoT (Internet of Things). Jeho Container Station vývojářům poskytuje výhody při vývoji a implementaci aplikací pro IoT. Container Station exkluzivně integruje systémově nenáročné virtualizační technologie LXC a Docker a je vybaven platformou QIoT Containers, která v kombinaci s vysokou úložnou kapacitou TS-x31XU poskytuje ideální soukromou platformu pro IoT cloud s množstvím praktických kontejnerových aplikací, kterými vývojáři mohou iniciovat mikroslužby.

Řada TS-x31XU představuje spolehlivé úložné řešení pro ukládání dat, zálohování, sdílení a centralizovanou správu. Podporuje sdílení souborů napříč platformami na systémech Windows, Mac a Linux/UNIX, zálohování stolních počítačů a laptopů se systémy Windows a Mac, RTRR (Real-Time Remote Replication) s verzemi záloh, rsync a zálohování na úložiště v cloudovém prostředí (Amazon Glacier, Azure Storage, Google Cloud Storage, Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox, Amazon Drive, Yandex Disk, Box, a další). TS-x31XU lze používat jako VPN server nebo jako VPN klient pro zabezpečený přístup k síti. Výkonný fulltextový vyhledávací nástroj Qsirch umožňuje rychle vyhledávat soubory na NAS, zatímco Qsync poskytuje více způsobů synchronizace souborů a sdílení souborů ve skupině pro výrazné zvýšení flexibility týmových projektů a spolupráce. QmailAgent umožňuje centralizaci více e-mailových účtů a zjednodušení každodenní správy e-mailů a Surveillance Station uvádí profesionální dozorovací řešení na bázi IP.

Úložnou kapacitu TS-x31XU lze zvýšit připojením až dvou rozšiřujících jednotek QNAP (12 pozicového UX-1200U-RP nebo 8 pozicového UX-800U-RP), a zajistit tak celkovou kapacitu pro až 36 disků. Díky podpoře QJBOD Express QJBOD Express (roaming jednotek JBOD), mohou uživatelé k TS-x31XU jednoduše připojit velkokapacitní rozšiřující jednotku QNAP a migrovat data na jiný NAS prostřednictvím jednotky JBOD, aniž by potřebovali připojení k síti.

Hlavní specifikace

Redundantní napájecí zdroj:

  • TS-431XU-RP: 4-pozicový, 2 GB DDR3 SODIMM RAM (rozšířitelné na 16 GB)
  • TS-831XU-RP: 8-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM (rozšířitelné na 16 GB)
  • TS-1231XU-RP: 12-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM (rozšířitelné na 16 GB)

Jediný napájecí zdroj:

  • TS-431XU: 4-pozicový, 2 GB DDR3 SODIMM RAM (rozšířitelné na 16 GB)
  • TS-831XU: 8-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM (rozšířitelné na 16 GB)
  • TS-1231XU: 12-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM (rozšířitelné na 16 GB)

NAS určený pro montáž do racku se čtyřjádrovým  procesorem  Alpine AL-314 Cortex-A15 s taktovací frekvencí 1,7 GHz od AnnapurnaLabs dceřiné společnosti Amazonu; hardwarové šifrování; za provozu vyměnitelné disky HDD/SSD 2,5”/3,5” SATA 6Gbps; 2 porty sítě 10 Gigabit SFP+; 2 porty sítě Gigabit RJ45; 1 slot PCIe Gen2 (x2); 4 porty USB 3.0

Dostupnost

TS-x31XU je nyní k dispozici. Další informace můžete získat a na kompletní produktovou řadu QNAP NAS se můžete podívat na stránkách www.qnap.com.