QNAP, Microsoft a Paragon Software vydávají ovladač exFAT pro QNAP NAS

Taipei, Tchaj-wan, 23. února 2017 – Společnost QNAP® Systems, Inc. uzavřela partnerství se společnostmi Microsoft® a Paragon Software Group, aby mohla nabídnout oficiální ovladač exFAT přizpůsobený pro QNAP NAS a umožňující uživatelům přímý přístup k obsahu úložišť se systémem exFAT. (TZ)

V porovnání s konvenčním systémem souborů FAT32 a jeho omezením velikosti jednotlivého souboru na 4 GB je souborový systém exFAT optimalizován pro rychlé a vysokokapacitní paměti flash, jako například SD karty a USB zařízení, a zároveň umožňuje práci se soubory o velikosti až 16 EB.

“S potěšením oznamujeme své partnerství se společností QNAP za účelem spolupráce na technologických řešeních v oblasti síťových úložišť, která naplní potřeby spotřebitelů v éře 4K a po ní,” uvedl Micky Minhas, viceprezident a přidružený generální rada společnosti Microsoft.

“Vzhledem k omezením systému FAT32 je systém exFAT stále populárnějším systémem pro SD karty a ostatní úložná zařízení. Nyní mohou naši uživatelé po zakoupení a instalaci ovladače exFAT získávat přímý přístup ze svých NAS ke svým úložištím založeným na systému exFAT,” uvedl produktový manažer společnosti QNAP Ripple Wu.

Dostupnost

Ovladač exFAT je nyní k dispozici k zakoupení z QNAP License Store za 3,99 USD.

Poznámka: Ovladač exFAT lze nainstalovat jen na systém QTS 4.3.0 (nebo novější). Modely, které nepodporují QTS 4.3.0, nemohou ovladač exFAT využívat. X10, X12, X20, X21, TS-269H a další již nevyráběné modely ovladač exFAT nepodporují. Další informace naleznete na adrese www.qnap.com/solution/exfat_file_system/en/.