Bitcoin blešák: Nakupujte zboží z druhé ruky pomocí digitální měny

Zboží z druhé ruky ve spojení s digitální měnou. Bleší trhy zná a má pro ně slabost téměř každý, ovšem jen na blešáku pořádaném Paralelní Polis poznáte krom veteše navíc i něco nového. Za vybraný nákup totiž v pražských Holešovicích zaplatíte 5. března kryptoměnou, a to od 13 do 18 hodin. (TZ)

Vítá vás komunita Bitcoinu

Seznámit se přímo v praxi s používáním kryptoměn je šance, která se dnes bohužel nenaskytuje všude a každý den. Ovšem popularita digitálních měn roste extrémní rychlostí. První zkušenost s nákupem v Bitcoinech vám chce přinést pražský spolek Paralelní Polis, který 5. března pořádá již čtvrtý Bitcoin Blešák. Právě bleší trh krásně koresponduje s filozofií kryptoměn, které Paralelní Polis propaguje. Je to tzv. peer-to-peer, neboli přímá výměna zboží, u které při transakci obcházíte zbytečně drahého a často neefektivního třetího prostředníka, jako jsou banky či e-shopy.

„Pro návštěvníky i prodejce, kteří přijdou do Paralelní Polis poprvé, bude připravena asistence, kde jim získání Bitcoinů i jejich utracení názorně ukážeme,“ říká k připravovanému blešímu trhu pořadatelka Iva Köhler. „Chceme spojit koncept blešáku, který návštěvníci již dobře znají, s unikátním zážitkem fyzického prodeje a nákupu s Bitcoinem. Příjemnou cestou získají sekáčový poklad, dobrou kávu, dort a zapojí se tak do rostoucí bitcoinové komunity. Zjistí, že digitální měny vlastně nebolí,“ láká ještě.

Blešák v Polis je světově unikátní akcí

Klasický blešák ve spojení s prodejem v kryptoměnách je podle Paralelní Polis dosud unikátní projekt a ve světě nemá obdoby. Proto chce Iva Köhler další bleší trhy pořádat pravidelně každé tři měsíce, aby se obchodem s kryptoměnami inspirovalo co nejvíce lidí. Letošní první bleší trh v Paralelní Polis nabídce místo rovnou 43 různým prodejcům. Pokud chcete být jedním z nich, stačí se před akcí zaregistrovat a zaplatit 100,- Kč za místo pro své zboží. Podmínkou je přinést jakýkoliv sortiment z druhé ruky, kterému chcete u dalšího majitele darovat nový život.

Vzhledem k technickému zaměření Paralelní Polis také vyzývá účastníky k prodeji i starší elektroniky. „Neakceptujeme prodej občerstvení ani nové, kreativní výrobky. Nejsme design market, takových akcí a tržišť je v Praze už dostatek,“ dodala Iva Köhler.

Bitcoin blešák @ Paralelní Polis, Dělnická 43, 170 00 Praha 7

  1. března | 13:00 – 18:00

Vstup pro návštěvníky zdarma, registrace pro prodejce do 3. března zde za 100 Kč.

Více informací přímo na webu akce.

Fotografie k dispozici zde. Fotokredit: Paralelní Polis.

 

Mediální servis a akreditace: Eva Samšuková, eva@samsukova.cz, +420 777 727 372