Huawei představuje nové vlajkové lodě Huawei P10 a P10 Plus s trojicí fotoaparátů Leica a nejvýkonnějším čipsetem

Praha, 26. února 2017: Společnost Huawei, třetí největší výrobce smartphonů na světě, dnes na MWC v Barceloně přestavila nové špičkové smartphony Huawei P10 a P10 Plus. Model P10 je vybaven druhou generací duálního fotoaparátu, na jehož vývoji spolupracovala společnost Leica. Nově se společnost Leica podílela i na vývoji předního fotoaparátu. Huawei P10 disponuje 5,1palcovým FHD displejem s krycím sklíčkem Gorilla Glass 5, kapacitou baterie 3200mAh a pohání ho nejnovější čipset Kirin 960. Huawei P10 bude v ČR dostupný od 31. 3. za doporučenou cenu 15 999 Kč. (TZ)

„Chceme inspirovat lidi, aby oživili svět skrze krásné fotografie. Náš nový působivý smartphone P10 s výborným duálním fotoaparátem vyvinutým ve spolupráci se společností Leica, je vlastně takovou oslavou umělce v každém z nás, jelikož nám umožňují zachytit zážitky, které formují naše životy,“ uvedl Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group.

5,5palcový displej, Gorilla Glass 5 a senzor otisku prstů na přední straně

Odolný celokovový Huawei P10 nabízí 5,1″palcový displej, který je chráněn krycím sklem Gorilla Glass 5. Větší a výkonnější Huawei P10 Plus pak displej o velikosti 5,5 palců. Senzor otisku prstů se u Huawei P10 přesunul na přední stranu smartphonu a je skrytý pod hladkým sklíčkem. Chytrý senzor zároveň nahrazuje navigační hlavní tlačítko, ovládání telefonu je tak díky němu rychlejší a snadnější.

Trojice fotoaparátů Leica

Duální fotoaparát Leica 2.0, na jehož vývoji spolupracovala legendární fotografická firma, nově doplňuje i přední 8MPx fotoaparát s certifikací Leica. Hlavní fotoaparát disponuje 12MPx RGB (barevným) a 20MPx monochromatickým (černobílým) snímačem. Jak v barevném, tak v černobílém režimu lze pracovat s hloubkou ostrosti. Hlavní fotoaparát disponuje čočkami Leica s clonou f/2,2.

 

Huawei P10 Plus je pak vybaven ještě pokročilejším duálním fotoaparátem, který disponuje dvojicí čoček Leica SUMMILUX-H s clonou f/1,8 a lepšími optickými možnostmi. Objektivy dokáží zachytit ostřejší detaily, rychlé momentky a více světla ve zhoršených světelných podmínkách.

3D detekční technologie pro dokonalý portrét

Fotoaparát je nově vybaven řadou speciálních funkcí pro focení portrétu, jako je precizní 3D detekční technologie, která využívá více než 190 identifikačních bodů pro rychlejší a přesnější rozpoznání jednotlivých objektů. V rámci rozsáhlého výzkumu nejrůznějších tvarů obličeje a zabarvení pleti společnost vyvinula speciální snímací algoritmus pro dokonalou portrétní fotografii. Konkrétně to vypadá tak, že přístroj automaticky bere v úvahu např. polohu a velikost nosu, aby bylo světlo, stíny i barva na výsledné fotografii právě tam, kde být mají.

Huawei P10 disponuje i mechanismem, který sleduje změny přirozeného osvětlení a automaticky upravuje fotografické nastavení. Přední selfie kamera například rozpozná, když se uživatel chystá fotit skupinové selfie a přepne do širokoúhlého módu. Ve spolupráci s GoPro pak společnost Huawei nabízí „Highlights“ (nejlepší momenty), obrazovou technologii generující fotoalba nebo videopříběhy za pomoci řady bohatých šablon a pokročilých editovacích funkcí s integrovanou GoPro Quik aplikací.

Exkluzivní barevné varianty ve spolupráci s Pantone

Elegantní celokovové tělo Huawei P10 je 6,98 mm široké a bude k dispozici v několika ojedinělých barvách, které jsou výsledkem prvního mezioborového partnerství společnosti Huawei s Pantone Color Institute, světovou autoritou v oblasti barev. Výsledkem jsou dvě zcela nové barvy: v modrém a zeleném odstínu. Co se povrchové úpravy týká, designový tým Huawei představil kromě variant s pískovaným a leštěným povrchem i variantu upravenou poprvé s využitím inovativní metody diamantového broušení „Hyper Diamond-cut“.

Nejnovější čipset Kirin 960 a EMUI 5.1

Huawei P10 je osazen nejnovějším čipsetem Kirin 960. Procesor poskytuje vůbec nejvyšší multicore výkon mezi všemi SoC. Grafický akcelerátor nabízí o 180 % vyšší výkon a 40% nárůst energetické účinnosti. Nová nadstavba uživatelského prostředí EMUI 5.1 optimalizuje výkon a má řadu nových užitečných funkcí. Například Machine Learning Algorithm („samoučící“ algoritmus přístroje), který se přizpůsobuje chování uživatelů. Algoritmus na základě naučených zkušeností dokáže předvídat použití aplikací a spravuje paměť RAM tak, aby se nejvyužívanější aplikace načítaly rychleji. EMUI 5.1 je vybaven také Huawei Ultra Response, který zvyšuje plynulost při užívání zařízení.

3200Ah baterie s podporou technologie SuperCharge

Vysokokapacitní 3200mAh baterie podporuje technologii rychlého nabíjení SuperCharge (5V/4,5A), která zahrnuje také bezpečnostní mechanismus Huawei Super Safe 5-gate. Ten v reálném čase monitoruje napětí, proud a teplotu, tak aby bylo rychlo-nabíjení zcela bezpečné.

Kirin 960 ve spojení s EMUI 5.1 umožňuje pokročilejší komunikační možnosti a vynikající konektivitu. Huawei P10 i Huawei P10 Plus jsou vybaveny anténovým systémem 2×2 Wi-Fi MIMO. Pro ty, kteří vyžadují rychlejší a přesnější navigaci přes mapy nebo aplikace, Huawei HiGeo technologie kombinuje Big Data se satelitními a mobilními síťovými daty.

Spolupráce Huawei v oblasti umění a fotografie

Vedle dlouhodobého partnerství s fotografickou společností Leica či Pantone, spolupracuje Huawei se Saatchi Gallery, se kterou společně uvede světově první výstavu mapující historii selfie: „From Selfie to Self-Expression“. Společnost navázala partnerství i s prestižní uměleckou a designovou fakultou Central Saint Martins. Přes 60 studentů zpracovává návrhy na příslušenství k Huawei P10. Do návrhů na exkluzivní doplňky je zapojen také návrhář a zakladatel módní značky Ricostru, Rico Manchit Au. Sily spojila společnost Huawei také s Vogue a prostřednictvím nového smartphonu Huawei P10 vytvořily 10 reprodukcí ikonických obrazů minulosti.

Nová řada chytrých hodinek Huawei Watch

Kromě nových vlajkových modelů P10 a P10 Plus společnost Huawei na své tiskové konferenci představila také novou řadu chytrých hodinek Huawei Watch 2. Tyto sportovní 4G chytré hodinky kombinují inovativní technologie s autentickým řemeslným zpracováním, mají stylový atletický design, který uživatelům poskytne to nejpříjemnější nošení.

Cena a dostupnost

V České republice bude smartphone Huawei P10 dostupný od 31. 3. 2017 za doporučenou maloobchodní cenu 15 999 Kč. Huawei P10 Plus by pak v ČR měl být dostupný ve verzi se 128 GB ROM a 6 GB RAM za doporučenou maloobchodní cenu 21 999 Kč.

Specifikace Huawei P10 Specifikace Huawei P10 Plus
Rozměry Výška: 145,3 mm; Šířka: 69,3 mm;

Hloubka: 6,98 mm; Váha: 145 g

Výška: 153,5 mm; Šířka: 74,2 mm;

Hloubka: 6,98 mm; Váha: 165 g

Displej 5,1” FHD, 2,5D efekt, Gorila Glass 5 5,5” WQHD, 2,5D efekt, Gorila Glass 5
CPU Huawei Kirin 960

Octa-core (4 x 2.4 GHz A73 + 4 x 1.8 GHz A53)

Huawei Kirin 960

Octa-core (4 x 2.4 GHz A73 + 4 x 1.8 GHz A53)

GPU Mali-G71 MP8 Mali-G71 MP8
Operační systém AndroidTM 7.0 AndroidTM 7.0
Emotion UI EMUI 5.1 EMUI 5.1
Paměť 64 GB ROM, 4 GB RAM 128 GB ROM, 6 GB RAM
Fotoaparát Hlavní: Dual 12 MPx RGB, 20 MPx monochrom., f/2,2; hybridní zoom, hybridní auto-focus, OIS

Přední: 8 MPx, f/1,9

Hlavní: Dual 12 MPx RGB, 20 MPx monochrom., f/1,8; hybridní zoom, hybridní auto-focus, OIS

Přední: 8 MPx, f/1,9

Baterie 3200 mAh, HUAWEI SuperCharge 3750 mAh, HUAWEI SuperCharge

 

Více informací o produktech Huawei naleznete na http://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

 

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.