Samsung představil nové Gear VR s ovladačem a rozšířil tak Gear VR portfolio

Barcelona, Španělsko, 26. února 2017 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. dnes představila zcela nové brýle Gear VR s ovladačem, kterými rozšiřuje vlastní portfolio zařízení Gear VR a usnadňuje jejich používání. Ovladač lze pohodlně ovládat jednou rukou a zlepšuje interakci s inimálním pohybem paží a hlavy. Uživatelé si tak mohou užívat virtuální realitu déle a komfortněji, než doposud (TZ).

Ovladač má ergonomicky zaoblený tvar a je zároveň dálkovým ovladačem i gamepadem v jednom.  

Ovladač se skládá z těchto prvků:

  • Touchpad a prstová spoušť – prstová spoušť umožňuje snadnější aktivaci ve hře, zatímco touchpad slouží pro rychlejší výběr a interakci ve VR aplikacích. Zároveň umožňuje různé formy pohybu, včetně schopnosti ukazovat, chytat a přenášet, naklánět se nebo střílet.
  • Tlačítka domů, hlasitost a zpět – se základními ovládacími tlačítky budou mít uživatelé všechny potřebné funkce na dosah a mohou se tak soustředit na samotný pohlcující obsah.
  • Poutko na zápěstí – pro případ prudkých pohybů je ovladač vybavený poutkem na zápěstí, které umožňuje jeho bezpečné uchycení.

„Samsung určuje a rozšiřuje standardy v oblasti virtuálních zážitků, které se snaží zpřístupnit ve vysoké kvalitě široké veřejnosti,” říká DJ Koh, prezident divize mobilních komunikací ve společnosti Samsung Electronics. „Gear VR s ovladačem rozšiřuje portfolio našich VR produktů a usnadňuje uživatelům dokonale se ponořit do virtuální reality při hře i při sledování videa.”

Gear VR s ovladačem disponují 42mm čočkami se zorným polem 101 stupňů a pokročilou technologií, která opravuje případné zkreslení obrazu a zabraňuje vzniku závrati při pohybu.  Brýle podporují jak micro USB tak i USB port typu C s redukcí. Pro lepší komfort jsou vybaveny praktickým poutkem, za které bude možné ovladač zavěsit ve chvílí, kdy nebude využíván. Na trhu bude k dostání v lesklé barvě šedá orchidej.

Samsung také v průběhu března na internetových stránkách Oculus Developer zveřejní kompletní sadu pro vývojáře systému (SDK) pro Gear VR s ovladačem.

Poslední řada Samsung Gear VR je kompatibilní s Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 a S6 edge a Galaxy S7 i S7 edge.

Samsung Gear VR – produktové specifikace

Samsung Gear VR s ovladačem Ovladač
Optické čočky Φ42, zorné pole (FOV) 101º x 6,25 Ovládání a funkce Touchpad (klikací), spoušť, Tlačítka domů, zpět a hlasitost
PUI / Tlačítka Touchpad, Tlačítka zpět, domů a hlasitost Senzory Gyroskop, Rychloměr, Magnetický senzor (Vzorkovací frekvence: 200 Hz)
Senzory Gyroskop, Rychloměr (Vzorkovací frekvence: 1 KHz), Proximity Indikátor Tříbarevný LED * 1ea
Konektivita USB 3.1 (Typ C) a microUSB Bluetooth Bluetooth 4.2 BLE + HID Gamepad profil
Váha, rozměry, barva 345 g; 207,8 x 122,5 x 98,6 mm; šedá orchidej Baterie AAA Battery * 2ea (1000 mAh, při průměrném používání 2 hodiny denně vydrží na 34 dní
Kompatibilní OS Android Lollipop 5.0 nebo novější
Rozměry / barva TBD / 107,5 x 48 x 30,5 mm / Black

 

* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace o produktu uvedené v tomto dokumentu, včetně, ale nikoli výhradně, výhod, designu, ceny, komponentů, výkonu, dostupnosti a vlastností výrobků mohou být změněny bez předchozího upozornění.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Novinky naleznete v Samsung Newsroom na stránkách news.samsung.com.