Smartphony Nokia zahajují novou kapitolu

Barcelona, Španělsko – 26. února 2017 – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, právě představila novou generaci smartphonů Nokia. Ta nastavuje celé produktové řadě novou úroveň designu, kvality a uživatelského komfortu. Netrpělivě očekávané portfolio bylo rozšířeno o 3 nové telefony v čele s novou Nokia 6. Ta nabízí výkon, nejnovější multimediální technologie a prémiový robustní design. Nokia 5 je elegantní smartphone perfektně padnoucí do dlaně a model Nokia 3 je určen těm, kteří hledají kvalitu za bezkonkurenční cenu. Nová řada telefonů Nokia je postavena na operačním systému Android Nougat s technologií Google Assistant. Dnes byla také znovuzrozena legenda mezi mobilními telefony – ikonická Nokia 3310. Novým distributorem telefonů Nokia v České republice a na Slovensku je společnost TCCM. (TZ)

Představené novinky byly od základů navrženy tak, aby přístup k prémiové kvalitě a zpracování měl každý uživatel, nikoli jen ti, kteří si pořizují hi-endová zařízení. Jednotlivé komponenty v telefonech Nokia jsou pečlivě vybrány a sestaveny tak, aby svému majiteli poskytovali každodenní užitek. Nové smartphony Nokia navazují na tradici kvality, jednoduchosti a spolehlivosti i přes to, že jsou určeny nové generaci fanoušků.

Smartphony Nokia jsou vybaveny čistým originálním systémem Android, proto budou mít vždy ty nejnovější aktualizace včetně měsíčních bezpečnostních záplat. Obsahují také poslední inovaci Googlu – technologii Google Assistant.

Moderní reinkarnace se dočkala i populární hra Had. Novou verzi si budou moci všichni zahrát na Messengeru v rámci platformy Facebook Instant Games, tentokrát se však Nokia s legendárním plazem zaměří na hraní ve více hráčích.

Nokia 6 jde do celého světa – prémiový smartphone kombinuje mimořádnou kvalitu zpracování s charakteristickým designem, pohlcujícím zvukem a pestrým 5,5“ full HD displejem. Unibody konstrukce je vyrobena z monolitu slitiny hliníku a hořčíku. Telefon je vybaven duálními reproduktory s chytrým audio zesilovačem a certifikovanou podporou Dolby Atmos, která nabízí nevídaně hluboký a čistý zvukový přednes. Nokia 6 bude dostupná ve 4 barvách – Matte Black, Silver, Tempered Blue, Copper – za doporučenou globální cenu €229.

Nokia 6 Arte Black Limited Edition – na oslavu expanze modelu Nokia 6 do celého světa připravila společnost HMD limitovanou edici Nokia 6 Arte Black. Telefon je vybaven 64 GB interní paměti a 4 GB operační paměti. Exkluzivní černé tělo s vysokým leskem bude k dispozici za doporučenou globální cenu €299.

Nokia 5 – elegantní a kompaktní smartphone, který přirozeně padne do ruky. Proces výroby Nokia 5 zahrnuje precizní frézování jediného kusu slitiny hliníku do příjemného tvaru těla telefonu s 5,2“ IPS HD displejem s ochranou Corning Gorilla Glass. Nokia 5 je vybavena čipsetem Qualcomm Snapdragon 430 a grafickým akcelerátorem Qualcomm Adreno 505 a nabízí kvalitu vlajkových lodí doslova všem. Nokia 5 bude k dispozici ve 4 barevných provedeních Matte Black, Silver, Tempered Blue, Copper za doporučenou globální cenu €189.

Nokia 3 – krásný dostupný smartphone navržený pro zákazníky, kteří hledají bezkonkurenční poměr cena/výkon. Nokia 3 má 5“ displej s ochrannou vrstvou Corning Gorilla Glass, širokoúhlé 8MP fotoaparáty vpředu i vzadu a precizně frézovaný hliníkový rám. Zákazníci mohou vybírat ze 4 barev – Silver, Matte Black, Tempered Blue, Copper – s doporučenou globální cenovkou €139.

Společnost HMD Global dnes představila také:

Nokia 3310 – znovuzrození jednoho z nejprodávanějších tlačítkových telefonů v historii je zde. Moderní pojetí legendární Nokia 3310 v tenčím, lehčím a odolnějším provedení. Nová Nokia 3310 má barevnější a svěžejší design. Telefon nabídne na dnešní poměry neskutečný 22 hodinovou výdrž baterie při telefonování a až měsíc výdrže ve standby režimu. Nokia 3310 bude dostupná ve 4 barvách – lesklý Warm Red a Yellow a matný Dark Blue a Grey – s doporučenou globální cenou €49.

Příslušenství – společnost představila také ucelené portfolio příslušenství Nokia Accessories s typickými designovými prvky, které zahrnuje headsety, přenosné a Bluetooth reproduktory, nabíječky do auta, pouzdra a ochranné fólie.

Arto Nummela, CEO HMD Global, říká:

„Nokia je po desetiletí po celém světě jednou z nejikoničtějších telefonních značek. V tomto krátkém období, ve kterém HMD vstoupilo na trh, jsme zaznamenali neskutečné množství pozitivní odezvy. Zdá se, že všichni sdílí naše nadšení pro tuto další kapitolu. Dnešní zákazníci jsou vybíravější a náročnější než kdy dříve. Pro nás však budou vždy na prvním místě. Naše snaha svést dohromady světové výrobce komponent, operačních systémů a technologických partnerů vyústila až v dnešní představení globálního portfolia smartphonů s duší Nokia.“

Florian Seiche, prezident HMD Global, říká:

„Strategická partnerství v produktové i výrobní oblasti jsou základem pro náš úspěch. Stejně tak se zavazujeme ke stejnému druhu partnerství na úrovni jednotlivých trhů, abychom mohli sloužit všem našim fanouškům. Podpora a nadšení, které vnímáme u operátorů a prodejců, je neobyčejná. Očekávání od našeho nového globálního portfolia jsou obrovská a proto nabízíme našim fanouškům, aby se zaregistrovali na nokia.com/phones pro více informací.“

Juho Sarvikas, Chief Product Officer ve společnosti HMD Global, říká:

„Telefony Nokia probouzí skutečné emoce. Lidé je znají kvůli jejich líbivému designu a kvalitě zpracování, na kterou se mohou spolehnout. Naše nové portfolio kombinuje tento typický rukopis s osvědčeným systémem Android a novou úrovní technologického zpracování. V případě Nokia 3310 jsme nemohli odolat. Chceme odměnit věrné fanoušky telefonů Nokia a dokázat, že bohatá historie a zkušenosti mohou jít ruku v ruce s inovacemi a moderním designem.“

 

Pekka Rantala, Chief Marketing Officer HMD Global, říká:

„Zákazníci dnes vyhledávají značky, kterým mohou důvěřovat a se kterými mají dobré zkušenosti. Nokia s sebou nese více než 150 let tradice, kterou nyní chce představit celé nové generaci fanoušků. Naše nové portfolio telefonů s operačním systémem Android spolu se znovuzrozením legendy v podobě Nokia 3310 je tím nejlepším příslibem, že nová éra telefonů NOKIA nabídne zákazníkům stejné zážitky na které byli vždy zvyklí.“

Brad Rodrigues, dočasný prezident Nokia Technologies, říká:

„Jsme nadšení z výsledků, které HMD dosáhlo a především z nového portfolia telefonů, které v sobě nesou veškeré standardy pro které je právě Nokia známá. Věřím, že nový design a kvalita nových telefonů Nokia potěší i fanoušky na celém světě stejně tak jako znovuzrození Nokia 3310.“

Enrico Salvatori, SVP a prezident, Qualcomm EMEA říká:

„Jsme rádi, že jsme se mohli podílet na vývoji modelů Nokia 6 a Nokia 5 a těšíme se na další společné modely. Telefony Nokia mají skvělé jméno a pověst a na prvních prodejích vidíme, že se na tomto faktu nic nezměnilo. Oba modely pohání výkonný a odzkoušený mobilní chipset Qualcomm Snapdragon 430.“

Kompletní portfolio chytrých a klasických telefonů Nokia je k vidění na veletrhu Mobile World Congress v sekci HMD na stánku Nokia (hala 3, stánek 3A). Dostupnost v České republice a na Slovensku bude upřesněna ve 2. čtvrtletí letošního roku.

 

Poznámky

  • SIM: Všechny představené telefony budou uvedeny v single SIM i dual SIM variantě.
  • Uvedené ceny jsou celosvětově doporučené ceny. Na jednotlivých trzích se mohou lišit v závislosti na místních daních, poplatcích a měnových kurzech. O přesných cenách pro Českou republiku budeme informovat.
  • Všechny produkty budou dostupné v 2. čtvrtletí tohoto roku v regionu APAC, Indii, Blízkém východě, Africe a Evropě.

 

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů Nokia. Společnost HMD navrhuje a prodává smartphony a tlačítkové telefony s důrazem na inovaci a kvalitu pro nejrůznější cílové skupiny a cenové segmenty. HMD Global Oy vlastní exkluzivní licenci značky Nokia pro telefony a tablety. Nokia je registrovaná ochranná známka Nokia Corporation. Více informací je k dispozici na www.hmdglobal.com.