Skupina MOL zve talentované absolventy do svého programu GROWWW

(Praha, 6. 2. 2017) GROWWW, náborový a rozvojový program Skupiny MOL, bude vyhledávat talenty i v roce 2017. Čerství absolventi a mladí odborníci, jejichž pracovní zkušenost doposud nepřesáhla jeden rok a budou chtít spojit svoji budoucnost s jednou z největších společností ve střední a východní Evropě, mohou díky němu rozvíjet své profesní cíle. Skupina MOL vyhledává mladé lidi s otevřenou myslí, kteří jí pomohou uskutečnit její Strategii 2030 poskytovat nejkvalitnější a nejžádanější služby lidem na cestách. (TZ)

V rámci programu pro rok 2017 chce Skupina MOL obsadit celkem 175 pracovních míst v deseti zemích, z toho pět v České republice, odborníky z oblastí inženýrství, IT, ekonomiky, přírodních a společenských věd. Vedle toho jsou dostupná pracovní místa v Polsku, Rakousku, Maďarsku, Slovensku, Chorvatsku, Slovinsku, Bosně a Hercegovině a Pákistánu. Mladí odborníci se budou moci přihlásit do 7. dubna 2017. O pracovní místa se lze ucházet nejen v národních pobočkách Skupiny MOL; uchazeči jsou rovněž zváni ke spolupráci na mezinárodních projektech s tím, že stráví jeden rok v budapešťském ústředí.

Příležitost podílet se na programu jako je GROWWW, učit se a rozvíjet svou kariéru jeho prostřednictvím, oceňují i jeho čeští účastníci. „Program mi poskytuje přehled o firmě a jejím fungování a petrochemickém průmyslu jako celku. Mám příležitost se učit přímo od profesionálů z oboru a spolupracovat s nimi,“ říká za ostatní Nikol Kurtulíková,  která v rámci programu získává zkušenosti v týmu generálního ředitele MOL Česká republika.

Skupina MOL uvedla program GROWWW v roce 2007 s cílem získat do svého týmu talentované perspektivní zaměstnance, kteří budou mít chuť se neustále profesně zdokonalovat a pracovat na dalším rozvoji firmy. Vybraným kandidátům s univerzitním diplomem a nanejvýš roční pracovní zkušeností je k dispozici asistence mentora. Během dvanáctiměsíčního programu dále mohou „growwwers“ získat vhled do provozních operací Skupiny MOL, učit se přímo od zkušených manažerů či navštěvovat různá výrobní zařízení. Po skončení programu většina mladých odborníků pokračuje v pracovním poměru pro filmu.

„Asi nikdo v současné době nedokáže říct, jakým směrem se svět ubírá. Naše role je být připraveni na budoucí výzvy. Předvědčujeme se každý den, že cesta vpřed nebude možná bez inovací. Role programu GROWWW je spojena s vyhledáváním mladých odborníků, s jejichž přispěním budeme úspěšní i v budoucnosti,“ řekl Zdravka Demeter Bubalo, viceprezident Skupiny MOL pro oblast lidských zdrojů.

Více o programu Growww: www.molgroup.info/growww

O MOL Česká republika:

S 308 čerpacími stanicemi je MOL druhým největším provozovatelem sítě čerpacích stanic na českém trhu. Silnou pozici zastává MOL také v oblasti velkoobchodu, kde patří k vedoucím obchodním společnostem v oblasti distribuce a prodeje motorových paliv a maziv. Ambicí Skupiny MOL v ČR je stát se první volbou pro zákazníky jak v maloobchodě, tak v oblasti velkoobchodu.