Smartphony Xiaomi Redmi ve 4. generaci od února v nabídce největšího e-shopu v ČR

TISKOVÁ ZPRÁVA – Praha (27. 2. 2017) Nejnovější generace populárních modelů Xiaomi Redmi s nadprůměrnou výdrží a v plné české lokalizaci je od února dostupná u největšího českého on-line prodejce, Alza.cz. (TZ)

Již čtvrtá generace chytrých mobilních telefonů značky Xiaomi přichází také na český trh. Xiaomi Redmi 4 navazuje na předchozí generaci a za velmi příznivou cenu nabízí skvělou výbavu a vysokokapacitní baterii zabalené do elegantní kovové konstrukce. I přes svou cenovou dostupnost zaujme výkonem a funkcemi, které uspokojí požadavky na využití telefonu k práci, ale i k sledování multimédií a hraní her.

Čtyři modely Xiaomi Redmi 4 jsou v různých konfiguracích a ve třech barvách od února dostupné u největšího českého e-tailu, společnosti Alza.cz. Na ceně pod čtyřmi tisíci korun začíná model Redmi 4A, pro uživatele s většími nároky na výdrž a zabezpečení je k dispozici verze Redmi 4. Vyšší požadavky na výkon a rozlišení displeje uspokojí 32GB verze Redmi 4 Pro a příznivce větších úhlopříček pak osloví Redmi Note 4.

Nové modely mají celokovové tělo, čtečku otisků prstů pro vyšší zabezpečení a rychlejší odemykání (kromě Redmi 4A) a jsou dostupné ve třech barevných variantách (černá, stříbrná a zlatá, případně rose gold). Nechybí 5Mpx přední a 13Mpx zadní fotoaparát se světelností f/2,2 a LED bleskem pro případ nepříznivých světelných podmínek.

Nadprůměrnou výdrž zajišťuje baterie s dvojnásobnou kapacitou v porovnání s jinými smartphony (4 100 mAh, model Redmi 4A pak 3 120 mAh). Všechny modely Xiaomi Redmi 4 u Alza.cz podporují 3G/LTE, dual SIM a USB OTG.

Operační systém Android 6.0 Marshmallow doplňuje uživatelsky přívětivá nadstavba MIUI ve verzi 8. Lokalizaci ROM do českého a slovenského jazyka zajišťuje komunita MIUI Czech & Slovak.

Servisní služby pro tyto telefony poskytuje MiPoint, který je výhradním partnerem česko-slovenské komunity MIUI Czech & Slovak. Spolu s komunitou se podílí na vývoji české mutace nadstavby MIUI.

Dodavatelem smartphonů Xiaomi pro Alza.cz je společnost Stark Distribution. Velkoobchodním partnerem je společnost SWS.

Podle informací společnosti Stark Distribution by Xiaomi mělo v horizontu měsíce vydat všechny uvedené modely Redmi 4 i ve verzi s podporou LTE band20 (pásma, kterým operátoři pokrývají část českého území mimo větší města).

O 4. generaci smartphonů Xiaomi Redmi

Cenově nejdostupnějším modelem celokovové řady je Xiaomi Redmi 4A s kapacitou paměti 16 GB. Jde o 5‘‘ smartphone s IPS 1280×720 px, osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 430, 2 GB RAM a rozšiřitelnou pamětí přes MicroSDXC až o 128 GB. Další konektivitu zajišťuje kromě GPS, Wi-Fi a Bluetooth také podpora 3G/LTE. Uživatele, kteří požadují čtečku otisků prstů nebo vyšší výdrž baterie zaujme vylepšená verze Xiaomi Redmi 4.

Koncová cena Xiaomi Redmi 4A 16 GB činí 3 889 Kč s DPH, Xiaomi Redmi 4 16 GB pak 4 890 Kč s DPH

Uživatele s vyššími požadavky na výkon zaujme Xiaomi Redmi 4 Pro s 5‘‘ IPS displejem o rozlišení 1920×1080, osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 625 taktovaným na 2 GHz, 3 GB RAM a interní pamětí 32 GB, rozšiřitelnou přes MicroSD kartu až o 128 GB. Ostatní parametry jsou shodné s Redmi 4 včetně čtečky otisků prstů.

Koncová cena Xiaomi Redmi 4 Pro 32 GB činí 5 790 Kč s DPH.

Pro příznivce velkých úhlopříček a vysokého výkonu za dostupnou cenu je určen 5,5‘‘ Xiaomi Redmi Note 4. Pohání jej desetijádrový čipset MediaTekHelio X20, který společně s 3 GB operační paměti a 64 GB vnitřní paměti zajišťuje plynulý chod operačního systému Android 6.0 Marshmallow i všech aplikací a her na velkém Full HD IPS displeji. Kovovému tělu dodává šmrnc krycí sklo se zaoblenými kraji, které vytváří působivý 2,5D efekt. Proti menším modelům má Note navíc duální přisvětlovací diodu k zadnímu fotoaparátu a nechybí infraport pro ovládání domácích spotřebičů.

Koncová cena Xiaomi Redmi Note 4 64 GB činí 7 490 Kč s DPH.

O společnosti Stark Distribution
Společnost Stark Distribution je dovozce a velkoprodejce mobilních telefonů s mnohaletými globálními zkušenostmi a zároveň jedním z nejvýraznějších subjektů dovážejících na český trh čínské mobilní značky. Prostřednictvím spolupráce s českou a slovenskou komunitou MIUI se aktivně podílí na propagaci a podpoře značky Xiaomi v Evropě.

O komunitě MIUI
MIUI CZECH & SLOVAK je oficiální fanpage XIAOMI.com pro Českou a Slovenskou republiku, která zajišťuje překlady MIUI ROM do CZ a SK nejen pro všechna Xiaomi zařízení. Veškeré překlady jsou chráněny licencí Creative Commons 3.0.

O Xiaomi
Beijing Xiaomi Technology Co., Ltd je čínský výrobce smartphonů a spotřební elektroniky a zároveň autor jedné z nejoblíbenější a nejkomunitnější verze Android ROM s názvem MIUI. Xiaomi má přes tři tisíce zaměstnanců a v roce 2014 se dle oficiálního žebříčku stala třetí nejinovativnější společností světa. Tentýž rok společnost koupila doménu mi.com za rekordních 3,6 milionů amerických dolarů, čímž potvrdila ambice stát se významným globálním brandem. Xiaomi je druhá nejprodávanější značka mobilních telefonů v Číně a TOP 5 na celém světě.