Finance ve VLTAVA LABE MEDIA bude řídit Vít Nantl

Praha, 1. března 2017 – Na pozici finančního ředitele vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA nastupuje od 1. března Vít Nantl, který přichází z mateřské firmy Penta Investments. Zároveň bude i členem představenstva. Nahradí Dominiku Kalinovou, která je v současné době na mateřské dovolené. (TZ)

„Jsem rád, že na tuto pozici přichází člověk, který už v rámci své práce v Pentě měl příležitost se blíže seznámit s problematikou našeho vydavatelství, ale zároveň odborník se zkušenostmi i z jiných oblastí než je vydavatelská činnost. Bude tak moci uplatnit širší pohled na řízení firmy,“ uvedl k nástupu nového finančního ředitele Michal Klíma, předseda představenstva a generální ředitel VLTAVA LABE MEDIA.

Vít Nantl pracoval v Penta Investements od roku 2009 jako ředitel odboru analýz. Kromě řízení pražského a bratislavského týmu, zodpovídal za nastavení finančního reportingu včetně přípravy rozpočtů a spolupracoval s finančními řediteli firem patřících do investiční skupiny. Před působením v Pentě vedl analytický tým ve společnosti PPF Investments, dále pracoval ve společnostech Tacoma Consulting a Newton. Nantl je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze.

VLTAVA LABE MEDIA a.s. je druhé největší české vydavatelství s tržním podílem 17 % trhu. Je součástí investiční skupiny Penta Investments, do které patří i největší slovenské vydavatelství News & Media Holding. VLTAVA LABE MEDIA vydává Deník, nejčtenější zpravodajský deník v České republice a lifestylové tituly Glanc, Story, Gurmet, Kondice, National Geographic, dvouměsíčník Kreativ Praktická žena, tradiční tituly Týdeník Květy, Vlasta, Překvapení a měsíčník Dům a zahrada. VLTAVA LABE MEDIA vydává největší počet televizních časopisů TV magazín, TV star, TV mini, TV expres a Křížovkářský TV magazín. Součástí portfolia jsou onlinové tituly www.denik.cz, www.dotyk.cz, www.kafe.cz, www.cars.cz a www.automix.cz.