Komentář Shoptet – druhá vlna EET

Komentář Miroslava Uďana, CEO společnosti Shoptet, která má pod svými křídly čtvrtinu českých e-shopů, k prvnímu dni, kdy platí  EET pro majitele e-shopů a kamenných obchodů:

„Vzhledem k neúplným a často protiřečícím informacím ze strany MF jsme jako poskytovatelé řešení pro EET museli celý systém dolaďovat i poslední den před začátkem druhé vlny. Většina našich klientů EET řešila na poslední chvíli, největší nápor byl v pondělí a úterý, jak jsme očekávali. V současné době má EET aktivované zhruba 50 % e-shopařů, kteří povinnost evidence tržeb mají. Z komunikace s e-shopaři bylo do poslední chvíle zřejmé, že doufají v úplné zrušení EET pro e-shopy.

 

Přibližně jedna třetina všech e-shopů do EET nespadá, nenabízí on-line ani hotovostní platby. Ačkoli se hovořilo, že mnozí možnost placení on-line zruší, my jsme zaznamenali pouze několik ojedinělých případů. Přeci jen je to v oblasti e-commerce krok zpátky.
Přibližně jedna třetina e-shopařů má současně i kamenný obchod. Dá se říci, že jsou disciplinovanější, v 90 %případů měli EET včas nastavené.“