Kingston Digital byla v roce 2016 druhým největším dodavatelem SSD disků přes prodejní kanály na světě

Praha, Česká republika – 20. března 2017 – Kingston Digital, Inc., vyrábějící produkty typu flash jako dceřiná společnost Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila, že v roce 2016 držela 16 procent celosvětového objemu v prodejním kanálu SSD disků. Data sestavila společnost zabývající se průzkumy Forward Insights, která průběžně analyzuje stabilizované firmy na polovodičovém trhu již od roku 2008. Forward Insights patří mezi přední poskytovatele nezávislých analýz a informací o tomto trhu pro mnoho výrobců, včetně společnosti Kingston. (TZ)

Podle firmy Forward Insights se v roce 2016 na celém světě v tomto prodejním kanálu dodalo celkem 63 milionů SSD disků. Na Kingston® z toho připadá téměř 10,1 milionu kusů. Tento objem představuje 16 % nebo též druhé místo mezi firmami z celého světa a je důkazem růstu společnosti Kingston jako jednoho z nejlepších dodavatelů SSD disků. Prodejní kanál tvoří distributoři, velkoobchodníci, maloobchody a e-shopy, firmy, které sestavují počítače, a poskytovatelé řešení.

„Ochota přejít na SSD disky neustále roste, protože jak spotřebitelé, tak korporátní zákazníci vidí zvýšení výkonu, když jimi nahradí tradiční pevné disky,“ řekl Tony Hollingsbee, obchodní ředitel divize SSD ve společnosti Kingston. „Již téměř 30 let společnost Kingston spatřuje hlavní prodejní sílu ve svých partnerech tvořících prodejní kanály na celém světě a na ty se zaměřuje. Naše oboustranně skvělé vztahy pomohly celosvětovému růstu prodejů našich SSD disků hned od počátku, když jsme v roce 2009 dodali náš první kus. Nejnovější výsledky, které zveřejnila firma Forward Insights, nám slouží jako potvrzení a ověření vynaloženého úsilí a je samozřejmé, že se o tento úspěch s našimi prodejními partnery podělíme.“

„Náš průzkum ukázal, že prodejci SSD disků, které pro ně vyrábějí třetí strany, obsadili 60 procent všech loňských dodávek v rámci prodejního kanálu, protože celá řada výrobců polovodičových zařízení snížila důraz na své prodejní kanály,“ řekl Gregory Wong, prezident a hlavní analytik společnosti Forward Insights. „Ale podle alokací zůstaly od poloviny 2. čtvrtletí roku 2016 dodávky přes prodejní kanál jako celek silné a společnost Kingston byla jedním z lídrů v této kategorii.“

Další informace o společnosti Kingston můžete najít zde:

YouTube: http://www.youtube.com/kingstontechmemory

Facebook: http://www.facebook.com/kingstontechnology

Twitter: https://twitter.com/KingstonTech

Instagram: https://instagram.com/kingstontechnology/

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/kingston

O společnosti Kingston Digital, Inc.

Kingston Digital, Inc. („KDI“), zajišťující výrobu a distribuci pamětí typu flash, je dceřinou společností Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě. KDI byla založena v roce 2008 a její sídlo je v kalifornském Fountain Valley ve Spojených státech. Další informace můžete získat na internetové adrese www.kingston.com nebo na telefonním čísle +44 (0)1932 738888.