Samsung DeX rozšiřuje využití chytrého telefonu do prostředí stolního počítače

Nové mobilní řešení využívá výkon chytrého telefonu Samsung a nabízí vyšší produktivitu při práci s aplikacemi určenými pro Android a Windows. (TZ)

Praha, 29. března 2017 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., představila zařízení Samsung DeX, jehož smyslem je zvýšit produktivitu mobilních uživatelů a zároveň omezit potřebu nosit s sebou více výpočetních zařízení. Samsung DeX je kompatibilní s telefonem Galaxy S8 a nabízí prostředí s operačním systémem Android, podobné stolnímu počítači, které uživatelům umožňuje používat aplikace, odpovídat na zprávy, upravovat dokumenty, procházet internetové stránky nebo sledovat videa, a to přímo z chytrého telefonu na větším displeji pomocí klávesnice a myši. Stanice Samsung DeX bude na českém trhu v prodeji od 28. dubna 2017 za doporučenou maloobchodní cenu 3 490 Kč.

Samsung DeX poskytuje maximálně produktivní prostředí. Přepracované uživatelské rozhraní systému Android je optimalizováno pro využití klávesnice a myši a obsahuje více oken s měnitelnou velikostí, kontextové nabídky a stolní verzi internetového prohlížeče. Klíčová spolupráce se společnostmi Microsoft a Adobe umožňuje kompatibilitu Samsung DeX s Microsoft Office a mobilními aplikacemi společnosti Adobe včetně mobilní aplikace Adobe Acrobat Reader a Lightroom Mobile, a nabízí tak funkce a uživatelské rozhraní podobné stolnímu počítači, což bylo u chytrých telefonů dříve nedostupné. Profesionálům, kteří pracují s mobilními technologiemi, a organizacím, které vyžadují přístup k aplikacím OS Windows, umožňuje Samsung DeX prostřednictvím partnerských řešení včetně Citrix, VMware a Amazon Web Services také vzdálený a zabezpečený přístup k virtuálním plochám.

Uživatelé, kteří chtějí začít pracovat, jednoduše vloží svůj chytrý telefon Samsung do stanice DeX, která propojí chytrý telefon s kompatibilním HDMI monitorem, a připojí klávesnici a myš vybavenou technologií Bluetooth, USB nebo RF.

„Chytrý telefon se pro moderní profesionály stal středobodem veškeré činnosti. Ve chvíli, kdy chtějí předvést svou prezentaci nebo vzdáleně upravit dokument, mohou při použití stanice Samsung DeX efektivně pracovat výhradně s využitím svého chytrého telefonu. Těmto lidem tak nyní poskytujeme velmi praktické a flexibilní prostředí stolního počítače,“ uvedl Injong Rhee, technický ředitel divize mobilní komunikace společnosti Samsung Electronics. „Naše spolupráce s klíčovými partnery, jako jsou Adobe a Microsoft, byla při vývoji Samsung Dex zásadní, protože tyto společnosti sdílejí naši vizi spočívající v úsilí o dosahování vynikajících výsledků v oblasti mobilní produktivity. V případě Samsung DeX mají podnikoví uživatelé také jistotu, že jejich chytré telefony a data jsou chráněny bezpečnostní platformou Samsung Knox, zabudovanou do telefonu. Samsung DeX nově definuje způsob, jakým může chytrý telefon přispět ke zvýšení produktivity profesionálů, kteří pracují s mobilními technologiemi.“

Pokud je chytrý telefon připojen ke stanici DeX, je chráněn bezpečnostní platformou Samsung Knox. Pro zvýšení bezpečnosti se mobilní data uživatele nepřenášejí ze zařízení do stolního počítače.

Stanice DeX poskytuje pracovníkům potřebnou konektivitu a je vybavena dvěma porty USB 2.0, portem Ethernet, rozhraním USB typu C s napájením a chladicím ventilátorem. Stanice DeX je také vybavena technologií Adaptive Fast Charging (AFC) pro rychlé nabíjení připojeného chytrého telefonu Samsung.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Od svého založení v roce 1969 se Samsung Electronics Co., Ltd., postupně stal jednou z nejvýznamnějších technologických společností a je oceňován jako jedna z deseti nejlepších globálních značek. Společnost Samsung investuje do výzkumu a vývoje s cílem vytvořit takové technologie, které budou inspirovat celý svět. Momentálně toto portfolio zahrnuje více než 100 000 patentů. Díky neustálým inovacím měníme svět televizorů, smartphonů, nositelných chytrých zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, lékařského vybavení, polovodičů a LED displejů. Samsung je lídrem také v oboru internetu věcí, mimo jiného i v oblastech Smart Home nebo Digital Health. Novinky naleznete v Samsung Newsroom na stránkách news.samsung.com.