Český YouTube Fest: Poslední šance pro mladé talenty zúčastnit se prvního virtuálního festivalu – uzávěrka 8. května

Za deset dní končí přihlašování na Český YouTube Fest, první virtuální YouTube festival tohoto typu, který odstartoval právě v České republice. Nadaní čeští hudebníci mají tedy jen deset dní na to, aby nahráli svůj videoklipu s českým textem na kanál Českého YouTube Festu (youtube.cz/ceskyfest).

Do dnešního dne bylo do soutěže posláno 288 hudebních klipů, takže je nasnadě se ptát: Kdo z nadaných českých umělců otevře čtvrtou stovku klipů a vykročí vstříc své hudební budoucnosti?

Hudební videa mohou díky YouTube oslovit opravdu široké publikum – k dnešnímu dni shlédlo kanál festivalu už 75 000 fanoušků hudby a 226 z nich se přihlásilo k odběru tohoto kanálu. V prvním týdnu po spuštění byl kanál na 9. místě v návštěvnosti v ČR.

Hudebníci mohou svá videa nahrávat až do 8. května. Potom se galerie přihlášených klipů uzavře a bude jen na členech odborné poroty, kterých devítku nejlepších interpretů vybere do finále. Ty pak ohodnotí samotní uživatelé YouTube svým hlasováním. Vítěz získá možnost zahrát si na 3 partnerských festivalech a k tomu navíc své vlastní podzimní turné.

Projekt Český YouTube Fest je první virtuální YouTube festival tohoto typu, který odstartoval právě v České republice. Byl zorganizován hudebním magazínem iREPORT a Ochranným svazem autorským (OSA) ve spolupráci s českým Googlem.

Více informací o projektu se dočtete v tiskové zprávě.