Gamescom 2011: Pouliční fotbal EA SPORTS FIFA Street

Společnost Electronic Arts dnes oznámila, že divize EA SPORTS™ vyvíjí videoherní verzi pouličního fotbalu, která bude přesně napodobovat způsob, jakým se tato forma kopané hraje na ulicích celého světa. Tvůrci oceňované herní série EA SPORTS FIFA ze studia EA Canada se nechali inspirovat různými styly pouličního fotbalu a hra vyjde ve verzích pro PlayStation 3 i Xbox 360 počátkem roku 2012. (TZ)

„Toto je poprvé, kdy se náš úspěšný vývojový tým série FIFA pouští do simulátoru pouličního fotbalu. Vedle skvělého herní zážitku je naším cílem přinést v tomto žánru dosud nevídanou úroveň autenticity,“ uvedl Matt Bilbey, viceprezident a generální manažer fotbalových projektů EA SPORTS. „FIFA Street osloví jak nové fanoušky hledající originální a zábavný fotbal, tak dlouholeté příznivce série FIFA, kteří ocení autentické zpracování pouličního fotbalu a vysokou kvalitu, známou z ostatních titulů série.“

Srdcem hry bude nový herní engine FIFA a hlavní novinkou funkce s názvem Street Ball Control. FIFA Street nabídne pestrý arzenál revolučních stylů driblinku, triků a fint, které v rámci zápasů vyhecují souboje 1 na 1. Ať už si oblíbíte elegantní nadělování jesliček, jak se to dělá na ulicích Amsterdamu, nebo budete vyznávat spíše fyzický styl fotbalu s mnoha souboji o míč, který je typický pro Londýn, můžete se těšit na skvělé možnosti vedení míče a vysokou míru citlivosti ovládání, jaká v žádné jiné fotbalové videohře dosud nebyla k vidění. Pro obehrávání protihráčů můžete navíc vůbec poprvé využívat i výskoky, sofistikované narážečky, krátká rychlá přiťuknutí a více než 50 skvělých fint a triků.

Ve hře se postavíte po boku nebo tváří v tvář hvězdám nejslavnějších fotbalových klubů světa nebo skutečným hráčům pouliční kopané a budete si moci zahrát na více než 35 místech celé zeměkoule. Počínaje minizápasy 1 na 1 na parkovištích a konče prestižními futsalovými turnaji 5 na 5 na ulicích světových metropolí bude FIFA Street napodobovat nezaměnitelný styl pouličního fotbalu. Navíc přinese bohatou nabídku herních režimů, onlinových funkcí a prvků sociálních sítí, které budou představeny v následujících měsících.

FIFA Street bude propojena se službou EA SPORTS Football Club^, takže od prvního doteku s míčem budou hráči moci přispívat k úspěchu svého oblíbeného klubu. Ti, kdo si zakoupí předplatné služby EA SPORTS Season Ticket, rovněž získají v rámci bonusové nabídky možnost stažení plné digitální verze FIFA Street tři dny před oficiálním startem prodeje.*

Titul FIFA Street dosud neobdržel věkové hodnocení PEGI.

Aktuální dění okolo titulů FIFA 12 a FIFA Street sleduje česko-slovenská komunitní facebooková stránka EA SPORTS na http://www.facebook.com/easports.czsk. Více informací o hře a jejích specifických prvcích a vlastnostech pro jednotlivé platformy naleznete také na specializovaném portálu pro tituly EA SPORTS www.easports.cz.

EA SPORTS™ je přední značkou v oblasti interaktivního sportovního softwaru na světě. Vycházejí pod ní komerčně nejúspěšnější videoherní série, v nichž nechybí přední interaktivní technologie, globální videoherní soutěže a nejmodernější digitální herní prvky. Značka EA SPORTS otevírá bezprostřední přístup ke sportovním emocím v řadě špičkových simulací, jako jsou Madden NFL Football, fotbalová FIFA, hokejová NHL®, basketbalová NBA LIVE, NCAA® Football, golfová Tiger Woods PGA TOUR®.

^Pro hraní je vyžadováno vlastnictví hry FIFA Street, připojení k internetu a souhlas se zásadami ochrany soukromí a smluvními podmínkami služeb EA.

*Předplatné služby EA SPORTS Season Ticket zajišťuje uživateli přednostní přístup k digitálním verzím vybraných titulů značky EA SPORTS tři dny před oficiálním zahájením prodeje daného titulu. Dále pak slevu 20 % na veškerý obsah ke stažení pro tyto tituly, prémiový webový obsah zdarma a speciální členské označení v podobě odznaku služby EA SPORTS Season Ticket, zobrazeného ve hře a online. Roční předplatné služby EA SPORTS Season Ticket je nyní k dostání v PlayStation Store a na Xbox LIVE za cenu $24.99 nebo 2000 MS Points.  Služba EA SPORTS Season Ticket je na platformě Xbox 360 k dispozici v Severní Americe, Evropě, Austrálii a na Novém Zélandě, a na platformě PS3 v Severní Americe. Výhody začnou být poskytovány od vydání titulu Madden NFL 12. Postupně budou mezi vybrané tituly přidávány i hry ze sérií NHL, FIFA, Tiger Woods PGA TOUR golf a NCAA Football. Předplatitelé rovněž obdrží bonusovou nabídku na přednostní stažení třídenní plné digitální verze hry FIFA Street.  PLATÍ PODMÍNKY A OMEZENÍ.  PODROBNOSTI VIZ STRÁNKA WWW.EASPORTS.COM/SEASONTICKET.

O společnosti Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) je předním světovým vydavatelem interaktivního softwaru pro konzole, osobní počítače, mobilní telefony a tablety.  Působí v 75 zemích světa a má více než 100 miliónů registrovaných hráčů.

Ve fiskálním roce 2011 dosáhla společnost EA tržby ve výši 3,6 miliardy USD. Všeobecně je uznávána jako přední producent kriticky vysoce hodnocených a kvalitních licencovaných herních sérií, jako jsou například The Sims™, Madden NFL, FIFA, Need for Speed™, Battlefield nebo Mass Effect™.

Další informace o společnosti naleznete na oficiálních webových stránkách http://www.ea.com/cz.

Tagged