Fotografování a tisk ve výjimečné kvalitě – Canon rozšiřuje řady IXUS, PowerShot a PIXMA

Canon dnes představil nové digitální fotoaparáty PowerShot a IXUS a pět nových inkoustových tiskáren PIXMA. Novinky přináší výjimečnou kvalitu zpracování obrazu, od jeho zachycení až do okamžiku vytištění. Unikátní zobrazovací technologie Canon kombinují vysokou kvalitu hardwaru s novými a vylepšenými funkcemi. (TZ)

IXUS a PowerShot – zoom, styl, kvalita a snadné použití

Canon představil dvě novinky z řady IXUS. IXUS 1100 HS a IXUS 230 HS jsou pozoruhodné kompaktní fotoaparáty s vyspělými technologiemi a funkcemi, které umožňují pořízení špičkových snímků a Full HD videí se stereo zvukem. Unikátní systém Canon HS zaručuje, že oba modely budou vynikat i při špatném osvětlení a za všech podmínek.

IXUS 1100 HS je nejtenčí fotoaparát ve své kategorii#, a navíc se v elegantním těle z nerezové oceli skrývá výkonný 28mm širokoúhlý objektiv s 12x optickým zoomem. Velký 8,0 cm (3,2”) dotykový LCD displej PureColor II Touch umožňuje snadné ovládání fotoaparátu, nastavení všech funkcí i prohlížení fotografií.

IXUS 230 HS s elegantním moderním designem je k dostání v šesti zářivých barvách. Tělo je vysoké pouhých 22,1 mm, a je tak nejtenčí fotoaparát ve své třídě#. Vysokou kvalitu snímků zaručuje výkonný 28mm objektiv s 12x optickým zoomem. Pro okamžité nahrávání videí ve Full HD je připraveno speciální tlačítko, které ihned přepne z režimu fotografování na natáčení videa.

PowerShot SX150 IS je cenově dostupný fotoaparát se superzoomem a hravými i kreativními funkcemi. Fotografování a natáčení HD videí je velmi snadné a zábavné. PowerShot SX150 IS je vybaven 14,1MPx rozlišením snímače a impozantním 12x optickým zoomem s rozsahem 336mm podobně jako u teleobjektivů. Poskytuje tak flexibilitu při pořizování vysoce kvalitních snímků na krátké i velké vzdálenosti. Kompaktní design z něj činí ideálního společníka na výlety a rodinné dovolené.

Všechny tři fotoaparáty jsou vybaveny novým inteligentním stabilizátorem obrazu, který vyhodnocuje scénu a automaticky volí nejvhodnější ze sedmi režimů stabilizátoru#. Nová technologie zabraňuje chvění fotoaparátu a rozmazávání, takže fotky a videa jsou vždy ve špičkové kvalitě.

Od zachycení obrazu až k tisku s tiskárnami PIXMA

Jednou z velkých radostí u fotografování je tisk a sdílení zachycených jedinečných okamžiků. S pěti novými pokročilými vše-v-jednom modely Canon, které nabízí tisk, skenování i kopírování, mohou uživatelé vytvářet vysoce kvalitní fotografie, které vydrží celý život. PIXMA MG2150, PIXMA MG3150, PIXMA MG5350, PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250 mají elegantní design, a proto se dokonale hodí do každé domácnosti. Nové modely kombinují pokročilé technologie s inovativním softwarem, který umožňuje uživatelům vychutnat si krásný a kreativní tisk.

Na vrcholu řady se nachází modely PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250, ideální pro vášnivé fotografy, kteří chtějí tisknout rychle a v profesionální kvalitě. Obě vysoce výkonné tiskárny využívají vylepšenou technologii kazet FINE společnosti Canon, která poskytuje rozlišení tisku až 9600 dpi a umožňuje tisk bezokrajových fotografií 10 x 15 cm za pouhých 20 vteřin. Snadné použití zajišťuje inteligentní dotykový systém a vestavěný TFT displej pro snadný a rychlý přístup k velkému množství funkcí. PIXMA MG8250 disponuje také skenerem 35mm filmů a diapozitivů a zaujme i designem inspirovaným populární řadou zrcadlovek EOS.

Nová PIXMA MG5350 je pokročilé vše-v-jednom řešení, které obsahuje 5-ti inkoustový tiskový engine pro vynikající kvalitu tisku, kopírování i skenování fotografií a dokumentů v rozlišení až 9600 dpi. Velký 7,5 cm barevný TFT displej zajišťuje snadné prohlížení fotografií. Bezdrátová konektivita umožňuje snadno tisknout doma nebo v kanceláři odkudkoli.

PIXMA MG5350, MG6250 a PIXMA MG8250 obsahují novou funkci

PIXMA Cloud Link, která umožňuje uživatelům prohlížet a tisknout fotografie online přímo z tiskárny. Navíc PIXMA MG8250 a PIXMA MG6250 podporují tisk na cestách z mobilních zařízení pomocí Google Cloud Print.

PIXMA – kvalita pro všechny, kreativita ke sdílení

PIXMA MG2150 a PIXMA MG3150 jsou stylové tiskárny s elegantním designem vhodné zejména pro studenty a rodiny, kteří hledají kompaktní vše-v-jednom řešení pro každodenní tisk dokumentů a fotografií. Vylepšená technologie kazet FINE společnosti Canon zaručuje vysoce kvalitní tisk dokumentů i fotografií v rozlišení až 4800 dpi. PIXMA MG3150 také obsahuje funkci automatického oboustranného tisku a integrovanou Wi-Fi, takže uživatelé získají výjimečné zařízení.

Součástí všech tiskáren řady PIXMA je také působivý pokročilý software Canon s kreativními a inovativními funkcemi, včetně tisku z Full HD videí a bezdrátového tisku a skenování z mobilních zařízení s použitím nové bezplatné aplikace Easy Photo-Print App pro iOS a Android OS#.

i-SENSYS pro vysoce výkonný laserový tisk

Canon představil také 3 nové laserové tiskárny i-SENSYS. i-SENSYS LBP7010C a LBP7018C jsou cenově dostupné barevné laserové tiskárny pro běžné domácí použití i domácí kanceláře. Posledním přírůstkem je i-SENSYS MF3010, kompaktní černobílá multifunkční laserové zařízení “3-v-1” pro malé a domácí kanceláře.

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.

O asociaci EISA
EISA, založená v roce 1982, je přední evropská asociace zaměřená na spotřební technologie, která uděluje své vlastní ocenění. Ocenění uděluje odborná porota složená z více než 50-ti redaktorů prestižních foto, video, audio, domácí kino a mobilních časopisů z 20-ti evropských zemí.

Více informací o asociaci EISA najdete na webové adrese:
http://www.eisa.eu/