BenQ představuje dva nové projektory do škol

Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný výrobce digitálních lifestylových zařízení a zároveň celosvětový leader na trhu s DLP® řešeními pro oblast vzdělávání, uvádí na trh dva projektory, jež jsou optimalizovány pro použití s interaktivními tabulemi. Modely využívající technologii Philips ImageCare® nesou označení MX850UST a MW851UST s zobrazovacím poměrem 0,4.  (TZ)

BenQ SmartEco: Samé výhody, žádné kompromisy

Společnost BenQ, jakožto první výrobce DLP projektorů, který do svých produktů zakomponoval technologii ImageCare od Philipsu, nyní vyvinula další pokrokovou technologii s označením SmartEco. Ta maximalizuje úspory elektrické energie tak, jak se sluší na produkt zapadající do moderních učeben 21. století. Prostřednictvím dynamického přizpůsobení výkonu projektoru aktuálně promítanému obrazu dochází nejen k úsporám energie, ale také k prodloužení životnosti lampy. To vše navíc bez nutnosti přistupovat na jakékoliv kompromisy v obrazové kvalitě.

Modely MX850UST, MW851UST byly navrženy a zkonstruovány pro využití vlastností nové technologie ImageCare, kterou charakterizuje:

  • Mód Eco Blank, který se při dlouhé nečinnosti projektoru automaticky postará o přechod do úsporného režimu (promítání prázdného obrazu) a sníží tak spotřebu lampy až o 70 %. To významnou měrou přispívá k ekologickému provozu zařízení.

  • Mód Smart Eco inteligentně upravuje výkon lampy tak, aby zajistil snížení spotřeby při zachování optimálního kontrastu a jasu při použití pouze takové světelné intenzity, která je skutečně nezbytná.

  • Automatický přechod do módu Eco Blank se aktivuje, pokud je projektor spuštěn déle než tři minuty bez obrazového zdroje. To zajistí eliminaci zbytečné spotřeby energie a zároveň umožní dosáhnout prodloužení životnosti lampy projektoru.

Společným jmenovatelem všech těchto inovací je však snaha poskytnout vyučujícím i studentům příjemnější nástroje pro vzdělávání a zároveň z dlouhodobějšího hlediska ulehčit rozpočtům škol. Jedná se zejména o následující technologie a vlastnosti:

  • Technologie DLP LinkTM  napomáhá vytvořit strhující výukové prostředí prostřednictvím 3D vizualizace.

  • Vysoce flexibilní podpora LAN umožňuje centralizovat ovládání a správu projektoru s cílem zabránit jeho nechtěnému poškození či ztrátě. Podporováno je vzdálené monitorování učebny a nechybí ani možnost promítat obsah a vyučovat bez přímého propojení s počítačem.

  • Vestavěné reproduktory nahrazují ozvučení učebny a rovněž zprostředkují připojení mikrofonu, to vše bez dodatečných nákladů

Cena projektoru MX850UST činí 24.990 Kč bez DPH. Fotografie ke stažení naleznete zde

Cena projektoru MW851UST činí 25.825 Kč bez DPH. Fotografie ke stažení naleznete zde

Pro více informací prosím navštivte internetové stránky www.BenQ.cz nebo www.facebook.com/BenQCeskaRepublika

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.