Byznys ERP podporuje výrobní procesy v Dagro Plzeň

Kvůli zefektivnění řízení a sledování průběhu výroby se společnost Dagro Plzeň, výrobce interiérových prvků pro luxusní vozy, rozhodla rozšířit stávající instalaci podnikového informačního systému Byznys ERP o modul Výroba. Projekt realizovala společnost Fugasoft, implementační partner J.K.R. (TZ)

V rámci úvodní analýzy výrobních procesů došlo ke stanovení hlavních cílů implementace a způsobu jejich řešení. Firma Dagro Plzeň kladla důraz zejména na lepší přehled o toku materiálu, stavu zásob na skladě a zakázkách.

Modul Výroba informačního systému Byznys ERP byl ve společnosti Dagro Plzeň nasazen v mezích standardní funkčnosti pouze s menší programovou úpravou. Jednalo se o vytvoření speciální tiskové sestavy plánu dodávek materiálu. Ta uživateli ve spolupráci se systémem odvolávek modulu Skladové hospodářství dokáže navrhnout termíny objednání potřebných materiálů tak, aby byly k dispozici nejdéle před započetím vlastní výroby. Instalace terminálů ve výrobních prostorách zase umožnila pracovníkům zadávat výrobní hlášení v reálném čase.

„Nasazením modulu Výroba informačního systému Byznys ERP se nám podařilo zprůhlednit toky materiálu a efektivně snížit jeho zásoby. Hlavním přínosem se pro nás stalo plné převedení vlastní výroby do systému Byznys ERP, kde máme okamžitý přehled o průběhu aktuálních zakázek a o stavu zásob na skladě. Díky sledování a hlášení výroby přes čtecí terminály jsme také našli rezervy ve výkonech zaměstnanců. Kromě toho je přínosem i přehled o probíhající výrobě, přehled o odvolávkách a také správa objednávek vedená již pouze v jednom systému,“ uvedl Petr Mora, vedoucí provozu a výroby ve společnosti Dagro Plzeň.

O společnosti Dagro Plzeň

Společnost Dagro Plzeň působí na českém trhu od roku 1993, v současné době má 70 zaměstnanců a zabývá se převážně malosériovou a sériovou výrobou interiérových prvků pro luxusní nadstandardně vybavené řady osobních vozů mezinárodních výrobců, kde je důraz kladen především na vzhled a kvalitní provedení. Podrobnější informace na www.dagro.cz.

O společnosti J.K.R.

Společnost J.K.R. je s produkty Byznys ERP předním českým dodavatelem podnikových informačních systémů. Byla založena v roce 1991 v Příbrami, dnes působí po celé ČR a na Slovensku. Více informací naleznete na www.jkr.eu.

O systémech Byznys ERP

Podnikové informační systémy Byznys ERP využívá v Česku více než 1 250 organizací v nejrůznějších oblastech podnikání. Mezi zákazníky figurují například Autometal, Canaria Travel, Central Group, Český svaz ledního hokeje, Dopravní podnik města Pardubic, ELO+, ESO travel, H & H Hotels, Humi Outdoor, Integra Group, Kasalova pila, Lekkerland, Letiště Brno, Marimex, Messenger, Newton Media, Nohel Garden, Ravak, Ryor, Sapho, Veskom či Vltava-Labe-Press. Pro další informace navštivte www.byznys.eu.