Komunikační karta Eaton ConnectUPS-X zajistí ochranu napájení serverů po síti; nyní je zdarma

Praha, 18. října 2011 – Eaton Corporation, průmyslový výrobce širokého spektra produktů, dodává komunikační kartu ConnectUPS-X Web/SNMP k vybraným UPS až do konce tohoto roku zdarma. Tato karta slouží jako komunikační brána mezi UPS a softwarem Intelligent Power. Ten je navíc schopen bez dalších nákladů souběžně spravovat až deset zařízení. Společnost Eaton nyní tuto kartu dává zdarma jako bonus při nákupu jeho vysoce spolehlivých UPS s dvojitou konverzí, tedy k Eaton BladeUPS, Eaton 9155 a Eaton 9355. (TZ)

Datová centra ochrání kombinace UPS, komunikačního adaptéru ConnectUPS-X a softwaru Intelligent Power před všemi problémy spojenými s napájením. Toto řešení chrání mimo jiné proti výpadkům elektřiny, kolísavému napětí, ale i přepětí v elektrické síti. Chránit lze navíc i virtualizované servery. Toto řešení je vhodné pro standardní datová centra malé a střední velikosti nebo serverovny.

Eaton BladeUPS roste s požadavky datového centra

BladeUPS je určena pro decentralizovanou ochranu napájení, montuje se do datového rozváděče/racku a dodává výkon 12–60 kW v redundantním uspořádání v jediném stojanu/skříni. Modulárně rozšiřitelná technologie umožňuje, aby kapacita napájení rostla podle potřeb zákazníka. Řešení je finančně úsporné, protože zákazník platí jen za to, co potřebuje a ve chvíli, kdy to skutečně potřebuje.

Jaké jsou rozdíly v UPS, k nimž je nyní karta ConnectUPS-X zdarma

BladeUPS je ideálním řešením pro ochranu napájení vestavěnou do stojanů. Zatímco jednofázové Eaton UPS 9155 nebo třífázové Eaton UPS 9355 (s výkonem 8 až 40 kVA) jsou pak vynikajícím řešením pro centralizovanou ochranu s klasickým odstupňovaným zálohováním energie. Tyto UPS stojí samostatně , nicméně jsou co do zastavěné podlahové plochy velmi nenáročné.

Kapacita těchto systémů může rovněž růst s potřebami zákazníka. BladeUPS může být navíc zakoupena jako součást „stavebnicového řešení“ Eaton, zahrnujícího datový rozváděč Eaton, BladeUPS, ePDU, komunikační kartu a zařízení pro monitorování okolního prostředí ve třech typových velikostech (L, XL a XXL).

Vzdálená správa UPS přes síť díky Intelligent Power Software

Oba typy záložních zdrojů lze spravovat a monitorovat pomocí softwaru Eaton Intelligent Power přes jednoduché a intuitivní uživatelské rozhraní založené na webovém prohlížeči. Tento software podporuje nejpoužívanější virtualizační systémy, včetně VMware ESXi, vSphere 5 a vCenter, Microsoft Hyper-V a SCVMM, Citrix XenServer a XenCenter, stejně jako open-source Xen a Red Hat Enterprise Virtualisation. Po instalaci tento software přidá do systémů Virtual Machine Manager funkce správy napájení, takže uživatelé mohou ve stejné aplikaci zobrazit jak všechny UPS systémy, tak datovou síť (LAN), fyzické servery, ale také důležité informace o úložištích dat.

Další informace můžete získat na webových stránkách
http://powerquality.eaton.com/Czech/Smalldatacentres/default.asp?cx=54 nebo na níže uvedených kontaktech:

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně. Se svými více než tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V roce 2011 se umístila na 4. příčce žebříčku Czech TOP 100 v kategorii elektrotechnika, také v žebříčku TOP100 ICT na 6. příčce a celkově v roce 2010 navýšila tržby o 5,8 % na 5,041 mld. Kč. Více naleznete na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz.

O společnosti Eaton Corporation

Eaton Corporation, zabývající se správou kvalitního napájení letos slaví 100 let své existence. Obrat celé skupiny dosáhl v roce 2010 částky 13,7 miliard USD. Eaton je celosvětově působící společností v oblasti elektrických systémů, zařízení pro distribuci a řízení elektrické energie; hydraulických komponent, systémů a služeb pro průmyslová a mobilní zařízení; palivových, hydraulických a pneumatických systémů v leteckém průmyslu pro civilní a vojenské využití; systémů hnacích ústrojí a jednotek pro nákladní a osobní vozidla zajišťujících optimalizaci výkonu, spotřeby paliva a bezpečnosti. Společnost Eaton má přibližně 70.000 zaměstnanců a své výrobky dodává zákazníkům ve více než 150 zemích. Pro více informací o skupině Eaton navštivte http://www.eaton.com nebo http://www.eaton.cz.

* Nabídka Eaton Corporation je platná v regionu EMEA.