Trend Micro představuje novou generaci řešení pro zabezpečení mobilních zařízení na platformě Android

Marlow, Velká Británie – říjen 2011 – Společnost Trend Micro, Inc. (TYO: 4704; TSE: 4704), globální leader v oblasti zabezpečení z cloudu a dlouhodobý inovátor v oblasti mobilního zabezpečení, oznámila nejnovější přírůstek do arzenálu Trend Micro Mobile, Trend Micro™ Mobile Security – Personal Edition.  Toto řešení má zajistit ochranu inteligentních telefonů i tabletů, které využívají operační systém Google Android, a obsahuje bezplatný nástroj pro kontrolu aplikací, ochranu ztracených přístrojů a vylepšené zabezpečení, které zajistí blokování hrozeb při surfování po webu, volání i psaní SMS. (TZ)

Popularita přístrojů na platformě Android roste jak mezi uživateli, tak mezi počítačovými piráty.  Výzkumní pracovníci Trend Micro zjistili, že počet nových hrozeb zaměřených na přístroje se systémem Android vzrostl od února 2011 o 800 %. Trend Micro™  Mobile Security – Personal Edition obsahuje také Trend Micro Mobile Security 7, takže jsou mobilní přístroje spotřebitelů lépe chráněny na základě nových dat zjištěných za posledních šest měsíců.

Klíčové funkce:

  • Antimalwarová kontrola aplikací: Blokuje instalaci nakažených aplikací a související odcizení osobních informací; nástroj App Scanner je volně ke stažení v obchodě Android Market.

  • Ochrana ztracených přístrojů: Z osobního online portálu mohou vlastníci najít ztracený přístroj na mapě Google a na dálku jej uzamknout nebo rovnou vymazat, aby ochránili své osobní informace.   Pokud přístroj nelze nalézt, je možné jej zamknout z portálu na adrese www.TrendMicro.com/ilostmyandroid, a když všechno ostatní selže, může uživatel vymazat obsah pomocí obnovení výrobních nastavení. Jako pojistka se přístroj v případě vyjmutí SIM karty automaticky zamkne.

  • Bezpečné surfování, volání a SMS: Tato funkce blokuje online hrozby, jako např. bankovní podvody, blokuje nežádoucí hovory a SMS a také nevhodné webové servery, aby ochránila vaše ratolesti podle vašich osobních zásad prohlížení webů.  Díky schopnostem infrastruktury Trend Micro™ Smart Protection Network, která denně zablokuje přes 5 miliard hrozeb, jsou všechny weby navštívené z prohlížeče daného přístroje kontrolovány za pomoci stejných databází pro kontrolu reputace, které chrání globální klientelu Trend Micro.

„Osobní mobilní přístroje dnes obsahují a rozesílají ohromné množství osobních informací, a tak je naprosto nezbytné, aby se všichni bránili před škodlivými aplikacemi, a ochránili tak své osobní i finanční informace.  Pro mnoho lidí představují přístroje se systémem Android rozšíření jejich počítačů, a když je ztratí nebo o něj přijdou, je mnohem důležitější, aby bylo možné je znovu najít, nebo z nich alespoň odstranit citlivá data.  Tento software je k dostání v maloobchodech a na webu Android Market, kde nabízíme zdarma aplikaci pro antimalwarovou kontrolu – abychom pomohli ochránit digitální existenci co nejvíce osob,“ říká Karen Hicksová, vedoucí marketingu spotřebního zboží pro Evropu, Střední východ a Afriku.

V nesprávných rukou mohou tyto přístroje způsobit obrovské účty za volání a data a navíc mohou umožnit přístup k online bankovnictví, sociálním sítím a v některých případech dokonce k automatizovaným domácím systémům, včetně dveří a alarmů.

Trend Micro Mobile Security – Personal Edition  lze stáhnout z obchodu Android Market (hledejte Trend Micro Mobile Security – Personal Edition) – nástroj pro kontrolu aplikací je sice bezplatný, ale tato aplikace nabízí komplexní služby včetně Ochrany ztracených zařízení a Bezpečného surfování, volání a SMS za roční předplatné 19,95 €.

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated (TSE:4704), globální leader v oblasti zabezpečení z cloudu, pomáhá pomocí svých řešení pro zabezpečení internetového obsahu a správu hrozeb pro podniky i jednotlivce vytvářet bezpečný svět pro výměnu digitálních informací.  Jsme průkopníkem zabezpečení serverů s více než 20 lety zkušeností, dodáváme špičkové zabezpečení pro klienty, servery i z cloudu, které odpovídá potřebám našich zákazníků a partnerů, rychleji zastaví nové hrozby a chrání data ve fyzickém a virtualizovaném prostředí i v prostředí cloudu.  Naše špičkové technologie, produkty a služby pro zabezpečení z cloudu cloud computingu založené na infrastruktuře Trend Micro™ Smart Protection Network™ zastaví hrozby tam, odkud pocházejí – na internetu – a jsou podporovány více než tisícovkou odborníků z celého světa.

Další informace o společnosti Trend Micro Incorporated a jejích produktech a službách jsou k dispozici na webu http://www.trendmicro.cz/. Tato zpráva Trend Micro i další oznámení jsou k dispozici na adrese http://trendmicro.mediaroom.com/ a v rámci kanálu RSS na adrese www.trendmicro.com/rss.  Nebo sledujte naše zprávy na Twitteru (@TrendMicro).