HP zdvojnásobilo prodeje řešení 3PAR a dosáhlo světového rekordu ve výkonnostním benchmarku

Praha, 20. října 2011 – Společnost HP oznámila, že se počet zákazníků využívajících řešení 3PAR Utility Storage v předcházejících třech fiskálních kvartálech od oznámení akvizice 3PAR v září 2010 více než zdvojnásobil. (TZ)

Tento rychlý nárůst počtu zákazníků zároveň přispěl k trojcifernému nárůstu tržeb při meziročním srovnání ke konci třetího fiskálního čtvrtletí letošního roku (31. července 2011).(1)

Datová úložiště HP 3PAR P10000 V800 také stanovila celosvětový rekord v online zpracování transakcí OLTP (OnLine Transaction Processing) na základě benchmarku Storage Performance Council’s SPC-1. Takový výkon v rámci vrstvy 1 podnikové IT infrastruktury, virtualizace či cloudových datových center umožní konsolidaci virtualizované IT infrastruktury v maximálním měřítku.

„Trvalé zvyšování flexibility a efektivity ukládání dat při poskytování IT jako služby je naším hlavním cílem od doby, kdy jsme koupili 3PAR,“ řekl David Scott, senior vicepresident a generální ředitel divize HP Storage. „Nejvyšší výkon našich systémů, který předčí očekávání 3PAR zákazníků, není pouze naším cílem, ale i receptem pro další růst tržeb.“

Rekordní výkon ve vrstvě 1

Datová úložiště HP P10000 3PAR představená v srpnu poskytují firmám výkonné funkce vrstvy 1 v rámci veřejných i soukromých cloudů (neboli IT jako službu). Nabízejí zvýšenou odolnost pro zvládnutí neočekávaných zátěžových špiček, vylepšené tenké technologie pro efektivnější využití dostupné úložné kapacity a autonomní rozložení zátěže (load rebalancing) pro vyváženější IT provoz.

Výsledky benchmarku SPC-1 jsou považovány za auditované OLTP měření, které poskytuje uživatelům vysoce objektivní, relevantní a ověřitelné informace o výkonu datových úložišť. Nezávisle auditovaný systém HP 3PAR V800 dosáhl nejvyššího SPC-1 výkonu, který byl organizací Storage Performance Council dosud publikován.(2)
S konfigurací, která obsahuje kapacitu odpovídající více než 57 tisícům 100GB virtuálních počítačů, dosáhla běžně dodávaná komerční verze HP 3PAR V800 výsledku 450 212,66 SPC-1 IOP/s – tedy nejvyššího výkonu v rámci jediného systému a o 100 % vyšší rychlosti oproti předchozí nejvyšší hodnotě naměřených výsledků systémů HP 3PAR v benchmarku SPC-1.(3)

Vyšší výkon, nižší výdaje

Kromě rekordního výkonu OLTP podtrhuje výsledek benchmarku také snadnou a autonomní správu, kterou systémy HP 3PAR V800 poskytují. Pro automatickou konfiguraci a přípravu do požadovaného SPC-1 nastavení byly u HP 3PAR V800 využity jednoduché základní příkazy; v praxi tedy mohou zákazníci systém HP 3PAR V800 rychle nakonfigurovat a nasadit pro využívání náročných služeb, a nadále jej velmi jednoduše spravovat.

Klienti využívající konkurenční disková pole obvykle dosahují efektivity zápisu dat v rozmezí pouhých 10–20 %.(4) Srovnávací test SPC-1 ukázal, že systém HP 3PAR V800 nabídl rekordní výkon při 80% využití úložné kapacity, zákazníci tedy mohou snížit své náklady a přitom splnit požadavky na výkon potřebný pro provozování kritických služeb.
HP 3PAR Utility Storage patří do produktového portfolia HP konvergované infrastruktury, která je klíčovou součástí strategie Instant-On Enterprise. Její nasazení umožňuje firmám a vládním organizacím ve světě nepřetržité konektivity využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Tagged