Platforma Polycom RealPresence přináší komplexní infrastrukturu pro sjednocenou komunikaci

Společnost Polycom již mnoho let zaujímá dominantní pozici mezi výrobci audio/videokonferenčních systémů a řešení pro telepresence a vzdálenou spolupráci. V posledních letech se Polycom zaměřuje na integrovaná end-to-end řešení sjednocené komunikace, která mohou efektivně pracovat v rámci multiplatformních řešení od různých výrobců. (TZ)

K naplnění těchto cílů je nezbytná rozsáhlá spolupráce mezi výrobci softwarových a hardwarových komponent i poskytovateli síťové infrastruktury. Pokud mají uživatelé plnohodnotně těžit z výhod sjednocené komunikace, kterými je snadné používání a jednoduché intuitivní ovládání, musí dodavatelé jednotlivých platforem věnovat mimořádnou pozornost otázkám interoperability a kompatibility.

Společnost Polycom proto vyvíjí velké úsilí, aby její řešení bylo možné snadno a efektivně integrovat s platformami dalších výrobců. V loňském roce se Polycom stal zakládajícím členem sdružení s názvem Unified Communications Interoperability Forum (UCIF), mezi jehož členy patří například i HP, Juniper Networks, Microsoft a Logitech / LifeSize.

V červnu letošního roku bylo z iniciativy společnosti Polycom založeno další sdružení s názvem Open Visual Communications Consortium (OVCC), mezi jehož zakládající členy patřily dále společnosti  Airtel, AT&T, BCS Global, BT Conferencing, Cable&Wireless Worldwide, Global Crossing, Glowpoint, iFormata Communications, Masergy, Orange Business Services, PCCW Global, Telefonica, Telstra a Verizon. Hlavním cílem OVCC je v rámci řešení od různých dodavatelů stejně jako různých poskytovatelů vysokorychlostní sítí zajistit interoperabilitu a globální business-to-business konektivitu pro videokoference a telepresence.

Z pohledu společnosti Polycom jde zejména o interoperabilitu platformy Polycom UC Intelligent Core, s řešeními od ostatních výrobců. Polycom UC Intelligent Core v sobě zahrnuje komunikační servery řady Polycom RMX spolu s doplňujícími nástroji, kterými jsou Polycom Distributed Media Application (DMA) a Polycom Converged Management Application (CMA). Platforma Polycom UC Intelligent Core je součástí již dříve vyhlášené strategie UC Everywhere by Polycom.

Výsledkem těchto snah je zatím nejkomplexnější univerzální softwarová infrastruktura pro řešení Universal Video Collaboration s názvem  Polycom RealPresence Platform, která byla představena na podzim letošního roku a nahrazuje tak dřívější platformu  Polycom UC Intelligent Core. Komplexní architektura  Polycom RealPresence Platform v sobě zahrnuje řešení pro IM/Presence, Call Control, Web Conferencing a Video Collaboration, to vše doplněno o podporu mobilní komunikace a sociálních sítí.

Více informací o Polycom RealPresence Platform můžete získat na stránkách
http://www.polycom.com/products/uc_infrastructure/realpresence_platform/index.html

V České republice je certifikovaný Polycom Gold Partner společnost Gesto Communications.