Smartphony LG Optimus dostanou Android 2.3 Gingerbread

PRAHA, 16. 11. 2011 – Společnost LG Electronics (LG), která je světovým lídrem a technologickým inovátorem v mobilních komunikacích, uvolní aktualizaci operačního systému pro své smartphony z řady Optimus. Modely LG P990 Optimus 2X, LG P970 Optimus Black a LG P920 Optimus 3D. (TZ)

Jako první uvolní LG začátkem listopadu 2011 aktualizace pro model LG P990 Optimus 2X. V druhé polovině listopadu bude následovat upgrade pro modely LG P970 Optimus Black a LG P920 Optimus 3D. Inženýři společnosti LG pečlivě připravovali aktualizaci pro své telefony, aby nová verze přinesla naprostou stabilitu systému a plný výkon.

„Nová verze operačního systému 2.3 Gingerbread přinese zlepšenou výdrž baterie, stabilitu softwaru a mírně vyšší výkon. Telefony s novou verzí systému byly testovány v České republice jak pro open-market, tak ve spolupráci s operátory, takže všichni mohou mít jistotu, že telefon bude bezchybně fungovat,“ uvedl Radek Hadraba, Sales Manager divize Mobilní komunikace LG Electronics CZ.

Instalaci je možné provést prostřednictvím počítače a aplikace LG PC Suite.  Uživatel postupuje dle jednoduchého průvodce a provede celou aktualizace za cca 15 minut.

  • Otevře si webovou stránku www.lg.com/cz/support/mc-support/mobile-phone-support.jsp. Zde vybere svůj typ mobilního telefonu.
  • Pokračuje kliknutím na tlačítko »WINDOWS USB ovladač«. Stáhne se spustitelný soubor. Nainstalujte jej do systému, tím získá PC ovladač pro smartphone.
  • Dále pokračuje kliknutím na tlačítko »Aktualizace softwaru«. Stáhne se další spustitelný soubor.
  • Připojí telefon k PC prostřednictvím USB kabelu, spustí soubor a klikne na »Start Updating«. Tím dojde k aktualizaci softwaru.

Nová verze operačního systému prodlouží výdrž na baterie. Prohlížení multimédií méně zatěžuje CPU, stejné operace potřebují méně výkonu, což opět prodlužuje výdrž na baterie. Mnohem vyššího výkonu se uživatelé dočkají u her a jiných graficky náročných aplikací. Přepracovaná je funkce pro stahování souborů – ať už stahujete soubor z internetu, e-mailu nebo jiné aplikace, můžete jej prohlížet a pracovat s ním z jednoho místa. Nová verze systému podporuje také nové multimediální formáty, jako je AAC, AVC, MPEG4 nebo H.263. Co se nových funkcí nebo vylepšení týká, mohou se uživatelé těšit na podporu Bluetooth 3.0, nového správce aplikací, nové widgety, skupiny aplikaci, vylepšený kalendář, geotagging u fotografií, lepší synchronizaci e-mailů a také vylepšený autofocus.

O LG Electronics CZ

Společnost LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celosvětové skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2010 získala společnost LG ocenění asociace EISA za Nejlepší produkt v poměru cena/výkon, za Nejlepší evropský kompaktní systém domácího kina a za Evropský ekologický mobilní telefon roku. LG se pravidelně účastní soutěží reddot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). LG Electronics CZ je generálním partnerem klubu HC Sparta Praha. V letošním roce je LG Electronics CZ v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, který jde do kin celosvětově 19. května 2011.