Firma TappyTaps uvedla na trh Baby Monitor 3G – první “Chůvičku” pro iOS, která podporuje i 3G sítě

Hořice, pátek 17.2. 2012 – firma TappyTaps uvedla na světový trh novou aplikaci, Baby Monitor 3G. Tato aplikace usnadní rodičům hlídání dětí, zejména v době, kdy mají děti spát. Pro svoji funkci vyžaduje 2 iOS zařízení, jedno z nich je umístěno v místnosti s dítětem, druhé mají rodiče u sebe. Po spuštění je jednoduše přenášen veškerý hluk z místnosti dítěte do zařízení rodiče. “V AppStore je mnoho WiFi Chůviček, nicméně žádná z nich nefunguje opravdu skvěle”, říká Jindřich Šaršon, ředitel TappyTaps s.r.o. a otec 3 dětí. Proto se team TappyTaps rozhodl „znovuobjevit“ Chůvičku pro mobilní zařízení a zahrnout do ní funkce, které jsou pro rodiče opravdu důležité. (TZ)

Funkce důležité pro rodiče:

  • své dítě uslyšíte – díky našemu algoritmu na optimalizaci hlasitosti a citlivosti mikrofonu uslyšíte své dítě i pokud není hned vedle zařízení nebo „brečí potichu“
  • umožňuje oboustrannou komunikaci – kromě poslechu co se děje v místnosti dítěte je možné komunikovat i opačně – a mluvit ze stanice rodiče  na dítě
  • je možné zobrazit, co se děje v místnosti dítěte – díky použití fotoaparátu iOS zařízení dokáže přenést aktuální obraz z místnosti dítěte do zařízení u rodiče
  • spolehlivost – aplikace neustále monitoruje spojení obou zařízení a pokud dojde k výpadku sítě, oznámí to uživateli a pokusí se automaticky připojit znovu pomocí jiného dostupného technologie
  • funguje s jakýmkoliv připojením – už žádné omezení na jednu WiFi síť. Každé zařízení může být připojené na libovolnou síť (WiFi, EDGE, 3G, …)
  • úsporné na přenos dat – chůvička najde uplatnění i na nepříliš konkurenčních mobilních trzích (např. v České Republice), kde jsou operátory nastaveny v rámci paušálu velmi nízké datové limity. Za hodinu běžného provozu nepřenese Baby Monitor 3G více jak 1 MB dat a vystačí i s rychlostí EDGE sítě.
  • jednoduché na použití – jednoduchá konfigurace a použití, jak jen to je možné

„Podpora 3G sítě je opravdu významnou výhodou oproti konkurenčním řešením. Minulý týden jsme byli na horské chatě a jak to v podobných zařízeních bývá, pokrytí WiFi je většinou jen v restauraci, na pokoji kde spaly naše děti bylo nedostupné. Díky Baby Monitor 3G jsme si s manželkou mohli v klidu vychutnat večeři, aniž bychom se museli bát, zda je na pokoji vše v pořádku“, dodává Jindřich Šaršon.

Podporované jazyky:

čeština, angličtina, francouzština, němčina, španělština a holandština

Požadavky na zařízení:

  • iPhone, iPod Touch nebo iPad
  • iOS 4.2 a vyšší
  • Baby Monitor 3G je univerzální aplikace s optimalizovaným GUI pro iPhone i iPad

Cena a dostupnost:

Baby Monitor 3G je nabízen do konce února 2012 za zaváděcí cenu $3.99 a je dostupný celosvětově exkluzivně v AppStore v kategorii Životní styl. Jedna zakoupená licence je platná až pro 5 zařízení (v rámci jednoho iTunes účtu nebo s využitím iTunes Home Sharing).

Pro účely recenze zasíláme zdarma promo kódy, prosím kontaktujte nás.

Odkazy:

O TappyTaps s.r.o.

Firma TappyTaps s.r.o. byla založena v roce 2010 v Hořicích v Podkrkonoší a specializuje se na vývoj a prodej mobilních aplikací. Patří mezi jedny z mála českých firem, které nevytváří aplikace na zakázku, ale vytváří jen aplikace pro prodej koncovým zákazníkům přes obchody jednotlivých platforem. TappyTaps v současné době prodává 7 aplikací v AppStore a 3 aplikace v Android Marketu (bez lite verzí a marketingových variant). Mezi nejznámější aplikace patří např. Baby Monitor & Alarm, Geotag Photos Pro nebo Bubbling Math.