Software AG a MITAS: Rychlé zavedení systémů pro novou továrnu v americké Iowě

Praha, 4. května 2012, Software AG oznámila úspěšné dokončení projektu zavádění podnikového systému SAP do nově otevřené severoamerické továrny společnosti MITAS ve státě Iowa. Společnost MITAS se už dříve rozhodla pro reimplementaci podnikového informačního systému SAP a navazující IT infrastruktury. Integrované řešení umožnilo vlastníkům procesů při použití nástrojů ARIS navrhnout a řídit podnikové procesy v systému SAP v celém jejich rozsahu. Takové efektivní řešení umožnilo v tomto roce provést snadné zavedení informačního systému SAP, tzv. roll-out, v novém výrobním závodě v Iowě. Roll-out SAP byl experty IDS Scheer Consulting ze Software AG dokončen za čtyři měsíce od startu projektu a stal se součástí celkového outsourcingového projektu pod patronátem české pobočky Software AG. Jedná se o další úspěšné zavedení SAP mimo Českou republiku po továrně v Srbsku. (TZ)
Využití nástrojů pro řízení a správu procesů ARIS k vytvoření jednotného procesního modelu SAP usnadňuje použití implementovaných systémů v dalších lokalitách. Při plánování projektu zavádění se z centrálního modelu vyberou pouze ty procesy, které jsou pro další lokalitu vhodné a využitelné. Tyto procesy se pak dle jednotné metodiky a podnikových standardů zprovozní v cílové destinaci. „Klíčové bylo dobře nastavit a popsat procesy při původní reimplementaci systému SAP,“ říká Robert Baxa, šéf obchodu české pobočky Software AG, „díky procesnímu modelu jsme ušetřili několik měsíců práce, protože jsme pro pobočku v Iowě mohli využít to, co už bylo hotovo v centrále.“

Po vytipování procesů došlo k určení lokálních specifik a jejich promítnutí do procesů tak, aby americká pobočka mohla fungovat dle místní legislativy a předpisů. To vše při plné transparentnosti všech procesů vůči českému vedení společnosti MITAS. Efektivní provoz a vysoký výkon IT s garantovanou dostupností, který je předmětem dodávky outsourcingových služeb Software AG a IDS Scheer Consulting, plně podporuje společnost MITAS při plnění obchodních, finančních a logistických cílů let jak lokálně, tak v jednotlivých pobočkách.

„Software AG je dlouhodobě partnerem, na kterého je spolehnutí a který při podpoře naší společnosti projevuje dostatečnou míru inovativnosti nejen v oblasti IT, ale i v oblasti strategie a plánování,“ říká Rostislav Sicha, ředitel centrálního controllingu a klíčový uživatel systému SAP. „Osvědčily se důsledná standardizace a popis procesů. Dnes odhadujeme úsporu při použití tohoto přístupu v řádu statisíců korun, to vše díky vyšší efektivitě,“ dodává Sicha.
# #

O MITAS

Společnost MITAS a.s. ze skupiny ČGS a.s. je jedním z předních evropských výrobců zemědělských pneumatik, které jsou vyráběny a prodávány po celém světě pod třemi obchodními značkami. Vlastními obchodními značkami společnosti jsou Mitas a Cultor; značka pneumatik Continental pro zemědělský segment je licencovaná. Mitas dále vyrábí a distribuuje průmyslové pneumatiky a pneumatiky pro motocykly pod značkou Mitas. Mitas vlastní tři výrobní závody v České republice, jeden v Srbsku a jeden v USA, a má vlastní globální prodejní a distribuční síť.

O SOFTWARE AG

Software AG je přední světový dodavatel řešení pro Business Process Excellence. Již 40 let přichází s inovativními řešeními, mezi nimiž je i první vysoce výkonná transakční databáze Adabas, první platforma pro analýzu podnikových procesů ARIS nebo první B2B server a na SOA založená integrační platforma webMethods.

Naše jedinečnost spočívá v tom, že nabízíme nejjednodušší a nejsnáze ovladatelná end-to-end řešení pro řízení podnikových procesů (business process management, BPM), navíc s nejnižšími náklady na pořízení a provoz. Naše značky, špičky ve svém oboru – ARIS, webMethods, Adabas, Natural, CentraSite, Terracotta a IDS Scheer Consulting – představují jedinečné portfolio, které zahrnuje procesní strategii, navrhování, integraci a měření procesů; na SOA založenou integraci a data management; implementaci procesně řízeného SAP; konzultační služby a servis v oblasti strategických procesů.

Software AG dosáhla v roce 2011 obratu 1,1 miliardy euro (IFRS, neauditováno) a dnes má víc než 5 400 zaměstnanců, kteří se starají o více než 10 000 společností a veřejných institucí v 70 zemích světa. Naše komplexní softwarová řešení a služby umožňují společnostem dosahovat rychleji trvalých podnikatelských výsledků. Vedení společnosti sídlí v Německu, společnost je registrovaná na Frankfurtské burze (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).

Software AG – Get There Faster

Podrobnější tiskové informace včetně databáze obrazových a multimediálních materiálů jsou dostupné na adrese www.softwareag.com/press.

Sledujte nás na Twitteru 
Software AG Germany | Software AG USA