Zájem o zprostředkování hypotéky online dramaticky roste: Hypotékomat.cz přijal již přes 470 žádostí přesahujících částku 700 mil. korun

25. května 2012, Praha, ČR – Hypotekomat.cz, internetový poradce a zprostředkovatel hypotečních úvěrů a refinancování hypoték, přijal jen v průběhu dubna přes 200 nových žádostí o zprostředkování hypotéky nebo refinancování stávájícího úvěru v celkové částce převyšující 340 mil. korun. (TZ)

Od začátku letošního roku projekt vyřizuje již více než 470 žádostí v celkové výši přes 700 milionů korun. Hypotékomat v současné době nabízí jedny z nejvýhodnějších fixních hypotečních úvěrů od většiny předních finančních institucí působících na českém trhu s aktuální úrokovou sazbou 3,09%. Na rostoucí poptávku a zájem klientů o zprostředkování finančních služeb přes internet reaguje Hypotékomat od poloviny května rozšířením nabídky o specializované finanční služby pro společenstva vlastníků jednotek (SVJ) a bytová družstva (BD).

Zájem o hypotéky je téměř rekordní. Trh zaznamenal v prvním čtvrtletí letošního roku celkový objem nových hypoték za téměř 30 miliard korun, což je druhý nejvyšší výsledek v historii. Hypotéky jedou doslova na plný plyn, což je do určité míry způsobeno nejnižšími úrokovými sazbami v jejich dosavadní historii. Hypotékomat reaguje na tento zájem ze strany klientů a také na silnou konkurenci na trhu hypotečních úvěrů a v současné době nabízí svým žadatelům jedny z nejvýhodnějších fixních hypoték od většiny předních finančních institucí s aktuální  úrokovou sazbou 3,09 %.

Atraktivní online forma zprostředkování hypotečních služeb projektu Hypotékomat, díky níž žadatelé o hypotéku řeší celý proces snadno a rychle z pohodlí svého domova, v kombinaci s příznivou úrokovou sazbou se projevila i na dramatickém nárůstu počtu zaslaných žádostí. „V dubnu jsme zaznamenali opravdu dramatický nárůst zájmu klientů o naše služby, když jsme registrovali celkem 203 nových žádostí o hypotéky. Z hlediska počtu zaslaných žádostí i objemu hypoték došlo v  dubnu k výraznému meziměsíčnímu růstu o 80%. Trend nárůstu pokračuje i v květnu a očekáváme, že bude pokračovat i v následujících měsících. Nejvíce oblíbené jsou pětileté fixace sazeb, i přestože úrokové sazby u těchto fixací mírně stoupají,“ dodává Adam Hazucha, jednatel společnosti NetRoad s.r.o., která je provozovatelem projektu Hypotékomat.

Miroslav Šmerha, manažer úvěrů makléřské společnosti IMG a.s., která je výhradním partnerem pro vyřizování hypotečních úvěrů projektu Hypotékomat, situaci komentuje: „Začátek roku 2012 zastihl všechny hypoteční makléře s očekávaným zájmem klientů. Tento zájem byl již dopředu avizován, protože velké množství klientů musí letos řešit končící fixaci stávajícího hypotečního úvěru a stojí před rozhodnutím, zda využít služeb své banky, či přejít ke konkurenci. Naše doporučení je jasné. Využijte výhod spolupráce s kvalitním makléřem. Výhodou poradců projektu Hypotékomat jsou nejen dlouhodobé zkušenosti, ale i mnohem výhodnější podmínky, které by klient u banky nezískal, pokud by vyjednával sám. Využíváme synergického efektu mnoha žádostí a tedy velké profinancované částky. Díky tomu jsme schopni u bank vyjednat lepší podmínky a nabídnout tak jednu z nejnižších úrokových sazeb.“

Na rostoucí poptávku a zájem klientů o zprostředkování finančních služeb přes internet reaguje Hypotékomat rozšířením nabídky o nové specializované finanční a pojišťovací služby pro společenstva vlastníků jednotek (SVJ) a bytová družstva (BD). Od  poloviny měsíce května tak nově zprostředkuje těmto subjektům širokou škálu služeb, které zahrnují:

  1. Zřízení úvěrů pro opravy, rekonstrukce, privatizaci či výstavbu budov
  2. Refinancování stávajících úvěrů
  3. Nabídku vhodného řešení pro zhodnocení finančních prostředků ve fondech oprav – termínované vklady, spořicí účty, stavební spoření, atd.
  4. Pojištění majetku a odpovědnosti

Tyto nové služby v portfoliu Hypotékomatu zahrnují komplexní nabídku služeb od doporučení a výběru vhodné banky či pojišťovny, po zajištění administrativní podpory související s realizací vybraného řešení a služeb. Klíčovou výhodou nově nabízených služeb je zprostředkování co nejjednodušší cesty k vybraným produktům, které klientům přináší jak časovou, tak finanční úsporu. V nabídce jsou zahrnuty všechny banky a pojišťovny, které poskytují finanční a pojišťovací služby na domácím trhu.

Klíčové výhody Hypotékomatu:

  • Jedny z nejnižších úrokových sazeb – díky vysokému objemu žádostí a zprostředkovaných hypoték, tedy velké profinancované částky, je Hypotékomat schopen vyjednat u bank ty nejlepší možné podmínky a nabídnout tak jednu z nejnižších úrokových sazeb, často dokonce nižší v porovnání s přímou nabídkou od bank.
  • Úspora času a financí – hypotéku vyřešíte v pohodlí svého domova, nemusíte tak sami obcházet všechny banky, abyste získali nejvýhodnější nabídku. Makléři řeší vše za vás.
  • Komplexní servis – Hypotékomat zastřešuje komplexní servis hypotečních služeb, počínaje předběžnou konzultací s hypotečním specialistou a konče zhotovením kupní smlouvy na nemovitost.
  • Důvěryhodnost – je postavena na spokojenosti klientů a dlouhodobé spolupráci s předními bankovními domy v České republice.
  • Profesionalita – Hypotékomat zaměstnává jen profesionální makléře s dlouholetými zkušenostmi, kteří jsou schopni odborně zpracovat poptávky všech klientů.
  • Jednoduchost – webové stránky jsou přehledné, jednoduché a neobsahují žádnou reklamu. Obsahují jen relevantní informace, které nematou zákazníky.

Hypotékomat.cz

Hypotékomat.cz je český internetový projekt věnující se nabídce výhodných hypotečních úvěrů předjednaných u partnerských bank. Za projektem Hypotékomat.cz stojí internetová agentura NetRoad s.r.o., která vytváří a provozuje vlastní internetové projekty. Hypotékomat.cz má za cíl přinést svým klientům výhodné a transparentní nabídky úvěrů na bydlení prostřednictvím internetových stránek. Zakládáme si na profesionálním osobním přístupu a férovosti ke klientům, která jinde není standardem. Projekt není pouhým zdrojem kontaktů (leadů), ale díky partnerství s makléřskou společností IMG, a.s. je poskytovatelem komplexního servisu kolem hypoték a  pořizování nového bydlení, včetně možnosti předběžného odhadu hodnoty nemovitosti anebo potřebného právního servisu. V současné době je možné vyřídit standardní hypoteční úvěr nebo refinancování stávající hypotéky.
Více informací najdete na www.hypotekomat.cz.