Server iSport.cz s novým designem

Od pondělí 3. září mění „nejlepší sport na internetu“ – webové stránky iSport.cz – svou podobu. Návštěvníky čeká větší přehlednost stránek i lepší uživatelské rozhraní. (TZ)

„Díky přepracovanému menu získá každý čtenář okamžitý přehled o aktualitách a hlavních událostech,“ představuje nový iSport.cz jeho šéfredaktor Lukáš Tomek. „Samostatné místo jsme v menu vyhradili fotbalu, hokeji a tenisu. Tyto sekce jsou navíc podpořeny rozsáhlým výsledkovým a statistickým servisem. Nezapomínáme ale ani na ostatní sporty.”

Pod menu najdou uživatelé rozšířený box s aktuálními zprávami, s většími fotografiemi a výraznějšími titulky. Novinkou je i seznam probíhajících on-line přenosů, nezapomnělo se samozřejmě ani na oblíbené rychlé zprávy nebo Twitter. Vedle důrazu na přehlednost a snadné používání akcentuje nový web také fotografie. Kompletně předělaný je samostatný box pro fotogalerie, který dostal na stránce nové místo. Dalšího vylepšení se dočkaly rovněž samotné fotogalerie.

„Při tvorbě nového iSportu jsme si uvědomovali, že každý čtenář má trochu jiné preference. Proto si může hlavní stránku do jisté míry přizpůsobit,” přibližuje Matěj Hušek, ředitel online divize vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. „Jednotlivé sekce věnované fotbalu, hokeji, tenisu a ostatním sportům je tak možné zredukovat na box se čtyřmi hlavními zprávami nebo naopak zvětšit na dvojnásobek,” dodává Hušek.

Stejnou důležitost jako hlavní stránka mělo při redesignu také zobrazení článku. Opět začíná výrazným titulkem a velkou fotografií, nechybí odkazy na další články, Twitter a diskuse. Pod nimi najde uživatel otisk horní části hlavní stránky, takže po dočtení článku může ihned pokračovat na další aktuální zprávy.

V rámci designu se iSport.cz rozhodl k v Česku poměrně neobvyklému kroku a před samotným ostrým startem vedle starého webu na několik dní zpřístupnil také ten nový – redakce tím získala názory skutečných uživatelů, podle kterých mohla vzhled stránek ještě upravit.

Ringier Axel Springer CZ je vydavatelství s největším počtem čtenářů na českém trhu. Naše tituly čte více než 3,9 milionů z vás. Ringier Axel Springer CZ je jasnou jedničkou mezi deníkovými vydavateli, kde dosahuje více než 36% podílu na trhu. Na časopiseckém trhu je Ringier Axel Springer CZ na druhém místě.

Pod společností Ringier Axel Springer CZ působí v České republice i dvě tiskárny Ringier Axel Springer Print CZ v Praze a Ostravě.

Ringier Axel Springer CZ je součástí švýcarsko-německé vydavatelské skupiny Ringier Axel Springer Media AG, vedoucí integrované multimediální korporace ve střední a východní Evropě. Společnost se sídlem ve švýcarském Curychu vydává noviny a časopisy, provozuje webové a mobilní platformy a vlastní tiskárny. Ringier Axel Springer Media AG je joint venture společností Ringier AG a Axel Springer AG.