50 tisíc za nejlepší diplomovou práci roku z oboru ICT

Telefónica se stala partnerem soutěže Diplomová práce roku 2012, kterou organizuje ICT Unie a věnovala 50 tisíc korun vítězi v kategorii Využití cloud technologií v praxi, integrace aplikací v ICT, poskytování služeb a implementace procesů. (TZ)

Finálové kolo soutěže, kde vybraní studenti před odbornou porotou složenou z vysokoškolských pedagogů a zástupců ICT firem obhajovali své práce, se uskutečnilo ve čtvrtek 13.9 odpoledne na akademické půdě Fakulty informačních technologií ČVUT v Praze. Vítězné práce byly následně vyhlášeny v rámci slavnostního večera v hotelu Diplomat, jehož se kromě oceněných studentů zúčastnili zástupci partnerů soutěže i řady dalších firem a organizací působících v oblasti ICT, představitelé akademické sféry a zástupci MŠMT a MPO.

” Diplomovou práci letos do soutěže přihlásilo 91 studentů, z toho 14 jich zaslalo práci na téma, které vyhlásila Telefónica. Potěšilo mě, že práce byly nejen na vynikající odborné úrovni, ale také využitelné v praxi a reálném prostředí,” uvedl Vít Šubert, ředitel pro ICT& Presales .” S autory oceněných prací rádi zůstaneme v kontaktu a dále je podpoříme v jejich kariérním rozvoji, ” dodal.

Vítězem v kategorii Využití cloud technologií v praxi, integrace aplikací v ICT, poskytování služeb a implementace procesů se stal Štěpán Kozák z Masarykovy univerzity.

Odměna pro vítěze činila 50 000 korun, 2. místo bylo ohodnoceno částkou 10 000 korun, 3. místo částkou 5 000 korun a soutěžící na 4. až 6. příčce získali 1 000 korun.

ICT Unie

je profesní sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací i dalších podnikatelských a vzdělávacích subjektů, jehož cílem je zvýšit vnímání důležitosti zavádění a využívání moderních informačních technologií ve společnosti, včetně vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných sítí elektronických komunikací v České republice jako nezbytného předpokladu pro fungování informační společnosti. Ve svých aktivitách navazuje na činnost Sdružení pro informační společnost (SPIS) a Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS). ICT Unie má více než osmdesát firemních členů, jejím prezidentem je Svatoslav Novák. Podrobnější informace viz www.ictu.cz

O společnosti Telefónica Czech Republic

Telefónica Czech Republic je předním integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozuje téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z ní činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb na světě. Nabízí nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice. Mimořádnou pozornost věnuje využití růstového potenciálu především v datové a internetové oblasti. Společnost provozuje nejrozsáhlejší pevnou a mobilní síť včetně sítí 3. generace – datovou síť CDMA a síť UMTS, která umožňuje přenos dat, hlasu, obrazu a videa. Jak první operátor v České Republice spustila LTE (Long Term Evolution), síť 4. generace mobilní komunikace, která umožňuje nejrychlejší mobilní internet současnosti. Telefónica Czech Republic je také předním poskytovatelem ICT služeb v zemi.

O společnosti Telefónica

Společnost Telefónica je z hlediska tržní kapitalizace jednou z největších telekomunikačních firem na světě. Své obchodní aktivity zaměřuje především na služby pevné a mobilní telefonie, přičemž za klíčový nástroj k rozvoji obojího považuje širokopásmové připojení. Společnost ve významném rozsahu působí celkem v 25 zemích světa a počet jejích zákazníků dosahuje 312 milionů. Její zastoupení se soustřeďuje na Španělsko, Evropu a země Latinské Ameriky, kde realizuje svou růstovou strategii. Telefónica je 100% soukromá společnost, akcie společnosti jsou kotované na burze v Madridu a dalších burzách a dělí se o ně více než 1,5 miliónu přímých akcionářů.